Vállalati hírek : Az új arculat a GEFCO fő ambícióját tükrözi: megerősíteni a partnerekkel történő együttműködést és az értékteremtést a globális ellátási láncban.
Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke kiemelte: "A nyitottságunk, valamint a partnereinkre való odafigyelés és a tőlük való tanulás képessége jelenti azt a pluszt, amivel közös sikereinket elérhetjük. Mindezt megújult arculatunk is tükrözi az új logóval és szlogennel. A márkanévvel ellátott sárga keret a világra nyitott ablakot jelképezi, míg új szlogenünk, a “Partners, unlimited” kifejezi ambíciónkat és jövőképünket. Ily módon megerősítjük elkötelezettségünket ügyfeleink és partnereink iránt.”
A partnerség (Partners) azt az együttműködő gondolkodásmódot fejezi ki, melynek szellemében a GEFCO partneri kapcsolatait működteti vállalati ökoszisztémájában - ügyfeleivel, beszállítóival és alkalmazottaival - szorosan együtt dolgozva a kölcsönös előnyök mentén. A korlátlanság (Unlimited) kifejezi a vállalat azon törekvését, hogy folyamatosan tágítsa saját határait mind szakértelmét tekintve, mind pedig földrajzilag, a fenntartható növekedésében, kreativitásban és természetesen az innovációban!

Partnerség, együttműködés                                                                                                                                                                                                                                                                              Franciaország – A GEFCO partnerséget kötött az Institut de l'Engagement-el
Január 11-én Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke megállapodást írt alá Martin Hirsch-el, az Institut de l'Engagement elnökével, mely szerint az intézetet humán és anyagi erőforrásokat biztosít az elhivatott, tehetséges fiataloknak, ezzel elősegítve integrálódásukat az üzleti világba.
A 2012-ben létrehozott Institut de l'Engagement felkutatja azokat az ambiciózus fiatalokat, akik európai illetve nemzetközi önkéntes vagy polgári szolgálatot teljesítettek. Az intézet célja, hogy kitárja a kapukat azok számára, akik elkötelezettek a közösség érdekei és a közjó iránt, készségeiket és tudásukat ezen célok elérésére használnák fel.

Oroszország – A GEFCO az Orosz Exportcenter (REC) akkreditált partnere lett
A GEFCO és a REC 2016-ban kezdeményezett együttműködésével ez a partnerség globális logisztikai megoldásokat kínál mind az orosz, mind a nemzetközi exportőrök számára. E stratégiai partnerség célja az orosz exportkapacitás további növelése az autóipari és egyéb stratégiai gyártási ágazatokban. 2018 januárjában a GEFCO és a REC megállapodtak abban, hogy bővítik ezt az együttműködést. Oleg Barybin, a REC vállalati fejlesztésének ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy az partnerséggel mindkét fél kiterjesztheti majd az export horizontjait.

Események
Oroszország – Február 1-én a GEFCO Oroszország részt vett a “Logisztika 2018: Hatékony beruházások” elnevezésű konferencián, amelyet az RBC, Oroszország vezető médiavállalata szervezett. A fő hangsúly a hatékony megoldásokon és a logisztikai innovációkon volt. Nikita Pushkarev, a GEFCO Oroszország kereskedelmi igazgatója "Multimodális szolgáltatók, átfogó szállítási és logisztikai kihívások" címmel tartott előadást, kiemelve a piaci trendeket és a logisztikai menedzsment különböző szintjeit. Pushkarev külön kitért a digitális ötödik fél logisztikai (5PL) hálózatokra és a logisztikai piac más résztvevőire: az elektronikus aggregátorokra, vagyonkezelőkre, ellátási láncok szakértőire és más szolgáltatókra. A konferencián logisztikai szakemberek, cégvezetők, az integrált ellátási láncok szakértői és a globális vállalatok raktározási részlegeinek munkatársai vettek részt.

Új telephelyek
Csehország – A GEFCO megnyitotta kilencedik telephelyét Csehországban
Az új központ Prága délkeleti részén, Divisov közelében található. A 7.200 négyzetméteres telephely többek között az autóipari felhasználókat szolgálja ki: tartalék alkatrészeket, elektronikus autóalkatrészeket, valamint újrahasznosítható csomagolóanyagokat raktároznak.
"A modern, új épület megnyitásával hosszú távon növelni tudjuk a tárolókapacitásunkat, amelyet a megnövekedett kereslet igényel is, különösen a törzsügyfeleink" - nyilatkozta Aleksander Raczynski, a GEFCO csehországi vezérigazgatója. Az új központot 2018 januárjában nyitották meg és 10 új munkahelyet teremtett, a jövőben viszont ez negyvenre is növekedhet.

Egyesült Királyság – A GEFCO új, egészségügyi-szektorra szakosodott raktárat nyitott az Egyesült Királyságban.                                                                                                                                                 Januárban a GEFCO megnyitotta a harmadik, élettudomány és egészségügyi termékekre szakosodott, hőmérsékletszabályozással ellátott raktárát. Az Egyesült Királyságban lévő új üzem közel található a londoni Heathrow reptérhez és tovább bővíti a GEFCO Frankfurtban és Amszterdamban található raktárainak kapacitását. Az új, 1.394 négyzetméteres csarnok megnyitásával a GEFCO árufuvarozási üzletága megszilárdítja és bővíti szakértelmét az élettudományi és egészségügyi szektorban. A létesítményt úgy alakították ki, hogy megfeleljen a gyógyszeripari termékek szállítására vonatkozó legmagasabb követelményeknek, így például különböző hőmérsékletű raktárterületekkel rendelkezik: szobahőmérséklet (15 ° C - 25 ° C), hűvös (2 ° C - 8 ° C), és fagyasztó részleggel (-25 ° C - -15 ° C).

CSR
Románia –  A GEFCO Románia folytatja jótékonysági munkáját
A GEFCO Románia összefogott a Save the Children helyi szervezetével, hogy a bukaresti Grigore Alexandrescu Sürgősségi Gyermekkórházban lévő koraszülöttek és a beteg gyermekek számára lélegeztetőt biztosítsanak. A GEFCO Románia elkötelezetten támogatja a rászoruló gyermekeket. 2016-ban a vállalat inkubátorokat ajándékozott a bukaresti Bucur Szülészet neonatológiai részlegének. 2017 novemberében a GEFCO romániai alkalmazottai ruhákat és iskolaszereket gyűjtöttek a PARADA alapítvány által szervezett programok részvevői számára. “A rászorulók támogatása a DNS-ünkben van és büszke vagyok arra, hogy az alkalmazottaink is évről évre nagyobb számban vesznek részt ezekben az akciókban. Az az energia inspirál bennünket, amit ezek a szervezetek egy-egy projektre fordítanak; mi mindenkit csak bátorítani tudunk, akik támogatni szeretnék őket.” – nyilatkozta Jérôme Chevrolet, a Balkán térség vezetője, a GEFCO Románia és Bulgária vezérigazgatója. Az elmúlt évben a GEFCO Románia a Bukarestben található ROBI kutyamenhelynek segített, hogy orvosi segítséget nyújthasson az ott élő 300 kutya és a kóbor állat számára.

 

 

 

GEFCO