A tranzakció keretében a vállalat 21 000 négyzetméternyi területet ad bérbe a nemzetközi fuvarozás, raktározás, logisztika és vámkezelés területén szolgáltatásokat kínáló Maurice Ward Group számára.

A 2018 májusában felvásárolt park a Prologis második beruházása a pilzeni piacon, a teljesen bérbe adott 58 000 négyzetméteres Prologis Park Pilsen-Stenovice mellett. A Savills által segített tranzakcióval a Prologis Park Pilsen II 43 700 négyzetméteres épületének közel fele bérbeadásra került.

„Pilzen egy kulcsfontosságú piac a Prologis számára, ahonnan a nemzetközi szállítmányozási útvonalak közvetlenül elérhetők. Az itt kialakult gyártóbázis versenyképes fizetéseket és magasan képzett munkaerőt biztosít a térségben” – mondta Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „E gyors ütemben megkötött bérleti szerződés a Maurice Ward Grouppal tükrözi az első osztályú helyszín és a Prologis ügyfelei számára nyújtott kiváló üzemeltetési szolgáltatások kombinációjának sikerességét.”

A park a Prágát Bajorországgal összekötő D5 autópálya mellett helyezkedik el, Pilzentől 16 km-re nyugatra, a Prehysov járásban. A Csehország európai kapujának is nevezett, fejlett logisztikai piaccal rendelkező térségben található park iránt különösen nagy érdeklődést mutatnak azon ügyfelek, akik szeretnék kihasználni a Németországhoz való kelet-nyugati kapcsolódási lehetőségeket.

A Prologis több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója (2018. szeptember 30-i adatok alapján).


Prologis