A meglévő VGP Park Győr közelében épülő új VGP Park Győr Béta lesz a VGP második parkja  Győrben. A  park  Győr  iparterületén található, körülbelül 4   km-re az M1-es autópályától, amely összeköti Budapestet és a szomszédos fővárosokat, Bécset és Pozsonyt. Győr Magyarország északnyugati régiójának ipari, gazdasági, üzleti, oktatási és kulturális központja,  az  egyik  leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő város az országban. A régió fővárosaival közvetlen összeköttetéssel rendelkező város stratégiai szempontból előnyös elhelyezkedésének köszönhetően bizonyítottan logisztikai csomópont. Ezenkívül a város számos autóipari beszállítónak is otthont ad .Az  új  park  minőségi  infrastruktúrát, többek között kiváló közlekedési kapcsolatokatkínál. Győr, valamint a várost körülvevő régió több, mint 250000 ember otthona, így biztosított a szakképzett munkaerő rendelkezésre állása.

A  park  két épületből áll  majd, és összesen 46000  m2 kiadható területtel rendelkezik. A létesítmény megfelelő teret kínál logisztikai, könnyűipari gyártási és kereskedelmi tevékenységekhez. Az    épületek a BREEAM (Building Research Establishment Environmental  Assessment  Method –BRE Környezeti Minősítő Rendszer) rendszer Very Good  (azaz Nagyon Jó) minősítésével rendelkeznek majd, ami igazolja, hogy a kivitelezési munkálatok során érvényre juta környezeti fenntarthatóságot érintő megközelítés, egyúttalpedig javula potenciális termelékenység, továbbá az épületfelhasználók kényelme ésjólléte.

Az első kivitelezés alatt álló épület teljes kiadható területe körülbelül 13000  m2. Az  épület terv szerint 2022 márciusában kerül átadásra.

Az  első, összesen körülbelül 3300  m2-ről szóló bérleti szerződés már létre is jött egy nemzetközi logisztikai szolgáltatóval.

Balogh  László, a VGP Hungary kereskedelmi igazgatója így nyilatkozott: „Örömünkre szolgál, hogy elindíthattuk az új, fenntartható –Magyarországon az ötödik –VGP  park kivitelezési  munkáit.  Különböző potenciális bérlők felől hatalmas igény és érdeklődés mutatkozik az új épületek iránt.”

A Cushman & Wakefield nyújtott tanácsadási szolgáltatást a VGP számára az első bérbeadást illetően. Halász-CsatáriGábor, Partner, a Cushman & Wakefield Magyarország ipari és logisztikai  részlegének vezetője kijelentette: „Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy együttműködhettünk a VGP-vel ebben a győri referenciaügyletben. A megállapodás a VGP és a Bérlő professzionális és alapos együttműködésének, illetve a Cushman & Wakefield hozzájárulásának  az  eredménye. Megbecsüljük a VGP-vel való kiváló kapcsolatunkat, és várakozással tekintünk a további üzletkötésekre a győri és az egyéb helyszíneken."

 

VGP