A Prologis Research egy friss riportja szerint a szállítási és munkaerő-költségek terén elért minden 1%-nyi megtakarítás a logisztikai ingatlanok bérleti díja jelentős részének, 15-20%-ának felel meg.

A 12. épületnek otthont adó Prologis Park Budapest-Harbor Budapest XXII. kerületének déli határán, a belvárostól csupán 12 kilométerre fekszik. Az iparvágánnyal is rendelkező park kiváló tömegközlekedési kapcsolattal rendelkezik, amelyet a bejáratnál található buszmegálló és a közelben lévő vasútállomás biztosít.

Zöld megtakarítás

A Prologis innovatív megoldásai a 12. épületben gondoskodnak a fenntarthatóságról és az Ön működési költségeinek mérsékléséről. A magas hőszigetelésű falpanelek és tetőrétegrend, valamint energiahatékony sötétsugárzók együttesen 30 százalékkal csökkentik a fűtési költségeket. A LED világítás és nagy felületű tetőbevilágítók a legújabb világítási sztenderdekhez képest 45 százalékkal csökkentik az épület villamosenergia-felhasználását. Okos mérőórák végzik a víz, gáz és áramfogyasztás optimalizálását.

Egy hely a kikapcsolódásra

A Prologis az egészséges életmód és a munkavállalók jó közérzetének elkötelezett támogatója. A Prologis Park Budapest-Harbor területén dolgozók számára egy focipálya és egy grillezési lehetőséget biztosító rekreációs terület is rendelkezésre áll, ahol számos szabadidős programra nyílik lehetőség: sportolásra, piknikezésre, céges rendezvények szervezésére vagy akár kertészkedésre. A focipálya kiváló terep a Prologis Budapest Kispályás Focibajnokságra való felkészülésre is. A tornát az egészséges életmód népszerűsítése és a csapatépítő aktivitás megteremtése céljából indítottuk 2014-ben ügyfeleink számára.

Közösségi autómegosztás

A megosztás törődés, szól a mondás. A közösségek erősítése és a kapcsolatépítés elősegítése céljából 2018-ban elindítottuk Prologis Car Sharing autómegosztó weboldalunkat, amely a Prologis Park Budapest-Harbor munkavállalói számára is elérhető. Használata ingyenes. Az innovatív szolgáltatással célunk, hogy a parkban dolgozók az ingázás során járműveiket megoszthassák, és így jobban megismerhessék egymást, kapcsolatokat építhessenek és közben csökkentsék a közlekedés okozta környezeti terhelést.

A jövőre töltve

A közlekedés okozta károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében a Prologis Park Budapest-Harbor területén két elektromos autótöltő állomás is található, amelyek egyszerre négy jármű gyors töltését teszik lehetővé. Célunk, hogy az állomások használatának lehetőségével ösztönözzük az elektromos mobilitást a parkban.

Biológiai szennyvíztisztítás

A környezet védelme a megelőzésnél kezdődik, és mi számos lépést teszünk ennek érdekében. Jó példa erre a Prologis Park Budapest-Harbor saját biológiai szennyvíztisztító üzeme, amely a helyszínen lévő szakértőink felügyelete mellett teljes biológiai tisztítást végez. Az üzem működésével célunk, hogy zöld megoldást biztosítsunk a vízkezelésre, és ezáltal csökkentsük ökológiai lábnyomunkat.

Innovatív dizájn

A 12. épület a Prologis első BIM módszerrel tervezett logisztikai ingatlanja Kelet-Közép-Európában. A BIM (Building Information Modeling) egy intelligens, 3D modellezésen alapuló tervezési rendszer, amely különböző eszközökkel és adatokkal segíti az építészek, mérnökök és a kivitelezést végző szakemberek munkájának hatékonyságát az épület és infrastruktúrájának tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szakaszaiban. A Prologis számára a BIM az okos épületek és az adatkezelés meghatározó platformja, amely növeli a felhasználói élményt és ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást, amely minden fejlesztésünk esetén kiemelt szempont.

 

Prologis