Az angolul „Dock Doors of Giving” néven induló kampányra a Prologis munkatársainak, ügyfeleinek és a teljes ellátási láncnak az összefogásával, egy külön erre a célra létrehozott akciócsoport irányításával kerül sor. A kampány részeként különféle tematikus kezdeményezések és érzékenyítő akciók valósulnak meg. Minden nap egy másik raktárajtó nyílik meg, hogy teljesítse a közösség által kiválasztott jótékonysági célkitűzéseket. Az egész hónapon át tartó kampánnyal pénzt és támogatást gyűjtenek civil szervezeteknek. A Prologis ott igyekszik a támogatást visszajuttatni a helyi közösségeknek, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A koronavírus-járvány miatt sok kisebb civil szervezet szembesült azzal a helyzettel, hogy az emberek szívesebben adakoznak az egészségügyben működő nagy jótékonysági szervezetek vagy élelmiszer-bankok javára, és emiatt számos szervezet nem tudta megszervezni a szokásos adománygyűjtő rendezvényeit.  

Az uniós szintű kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen nagy segítséget jelent a közösségek számára a kisebb civil szervezetek, közösségi csoportok és az önkéntesek tevékenysége. Emellett arra is rávilágít, hogy a nagyvállalatok és azok ügyfelei hogyan segíthetik elő a jó ügyeket az általuk szolgált közösségekben.

Ben Bannatyne, a Prologis Europe elnöke rámutatott: „A »Dock Doors of Giving« kampány nem egyszerűen az adományozásról szól, hanem egyúttal fel akarja hívni a figyelmet a támogatás és elkötelezettség fontosságára is azok felé a közösségek felé, amelyeknek a tagjai vagyunk. A Prologisnál a társadalmi felelősségvállalás mélyen beleivódott a vállalati kultúrába. Az egész vállalatra kiterjedő, a helyi közösségek szolgálatának szentelt napoktól kezdve a dolgozóink által vállalt önkéntes napokig mindegyikkel az a célunk, hogy a saját helyi közösségeinkben szolgáljunk jó és hasznos ügyeket. A mostani kampány újabb nagyszerű lehetőség arra, hogy összefogjunk és megmutassuk, hogy az ügyfeleink és az ellátási láncaink támogatásával azzal tudunk a leginkább segíteni a különféle civil szervezeteknek és közösségeknek, ha ott adjuk vissza nekik a támogatást és ott nyújtunk nekik segítséget, ahol erre a legnagyobb szükségük van.”

A Prologis arra ösztönözte a munkatársait és az ügyfeleit, hogy tegyenek javaslatokat a kampány során támogatandó alapítványokra és civil szervezetekre. Az így kiválasztott ügyek közé tartozik, többek között, az élelmiszerszegénység és az éhezés elleni küzdelem, a menekültek és migránsok támogatása, továbbá az idősek és a fogyatékkal élők segítése is.

Magyarországon a Prologis rendszeresen támogat több nonprofit szervezetet, mint például a Bátor Tábor, a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány, a Herman Ottó Magyar Országos Állat és Természetvédő Egyesület, a Délegyháza Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, valamint a Budafok-Tétény Önkormányzatának a helyi rászoruló családokat támogató kezdeményezése. 2020-ban, a koronavírus-okozta válság idején a Prologis több programot is elindított világszerte azért, hogy enyhítse a pandémia által okozott károkat. Emellett a vállalat reflektált a helyi igényekre is: a járvány első hulláma idején a fővárosban a Prologis szorosan együttműködött Budapest XXII. kerületének helyi közösségével.

„A Prologisnál a társadalmi felelősségvállalás kezdettől fogva a vállalatunk üzleti stratégiájának és cégkultúrájának szerves része. Helyi szinten leginkább azoknak a kisebb, helyi szervezeteknek, kezdeményezéseknek igyekszünk támogatást nyújtani, amelyeket az átlagosnál is jobban sújtanak a járványhelyzet káros következményei. Mindez vállalati szinten is közös értékünk és ügyünk, egyúttal erős összekovácsoló erő is.” – mondta Paweł Sapek, a Prologis közép-európai regionális vezetője.
 

A Prologis „Dock Doors of Giving” kampánya egész decemberben napról-napra nyomon követhető lesz a vállalat közösségi médiacsatornáin.

 

Prologis