„Kifejezetten szeretjük ezt a lokációt, hiszen remek hozzáférést biztosít a különböző belföldi és nemzetközi kereskedelmi útvonalakhoz, és lehetővé teszi vállalkozásunk gyors növekedését” – mondta David Siska, a Bonami ügyvezető igazgatója. „Három éves működésünk során hatalmas sikereket értünk el a régióban, így az épület magas technikai szintje mellett kifejezetten fontos volt, és a jövőben is fontos lesz a parkon belüli növekedés lehetősége.”

A tranzakciót a 108 Agency bonyolította le.

Ezzel a megállapodással, valamint az ezt megelőző, kínai webáruházzal kötött, 18.000 négyzetméterre szóló bérleti szerződéssel a Prologis Park Prague-Airport DC1– amely a spekulatív fejlesztések nyomán épült -  minden négyzetmétere elkelt.

„Az e-kereskedelem nemcsak Csehországban, de a régióban is egyre jelentősebb szerepet játszik az ipari ingatlanok iránti keresletnövekedésben” – mondta Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadási és fejlesztési igazgatója. „A Prologis stratégiájának alapja, hogy olyan rugalmasan kialakítható, azonnal beköltözhető raktáringatlanokat fejleszt, amelyek megfelelnek mind a jelenlegi, mind a jövőbeli bérlői igényeknek, legyen szó e-kereskedőről vagy bármilyen más területen tevékenykedő partnerről. A DC1 teljes kihasználtsága egy évvel az átadás után azt jelenti, hogy a stratégiánk sikeres.”

„A logisztikai ingatlanfejlesztő tevékenységeket egyértelműen az autóipar, az elektronikai ipar, illetve az e-kereskedelem ösztönzi a régióban, így Magyarországon is. Ezek közül várhatóan az e-kereskedelem lesz az, amelyik a legnagyobb fejlődés elé néz” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi alelnöke.


A jelen állapotában 61.300 négyzetméteres Prologis Park Prague-Airport két épületből áll. A Václav Havel repülőtértől mindössze 5 percre található park a D5 autópályán keresztül több belföldi és nemzetközi kereskedelmi útvonalhoz kapcsolódik.

A Prologis a maga több mint 985.000 négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlan szolgáltatója (2016. március 31-i adatok alapján).

 

 

Red Lemon Media