Feladatai közé tartozik többek között az üzemeltetés (karbantartás és javítás), a számlázás, a kinnlevőségek kezelésének és az adminisztratív folyamatoknak a felügyelete, valamint az energiabeszerzés és a tőkeberuházási programok kezelése. Részt vesz különböző rendszerfejlesztési innovációs projektekben is.

Ha az ügyfelekről és az ingatlanüzemeltetésről van szó, a Prologisnál tranzakciók helyett emberi kapcsolatokban gondolkozunk. Szilvia az üzemeltetésre szolgálatként tekint. „Pár éve egy konferencián hallottam, hogy a karbantartás valójában egy szóösszetétel, ami a latinból származik. Francia nyelven még egyértelműbb az eredete: a main kezet, a tenir pedig tartást jelent. Magyarul: karban tartani” - mondja. Ez tökéletesen összefoglalja a munkájához való hozzáállását. „Úgy tekintek az ingatlanüzemeltetésre és a karbantartásra, mintha átölelném a szeretteimet és gondoskodnék róluk.”

A Prologis üzemeltetési vezetőjeként Szilvia úgy kezeli az ingatlanokat, mintha azok a sajátjai lennének – és bizonyos értelemben ez így is van. „Az üzemeltetés során szükségszerű, hogy ismerjük az ügyfeleink igényeit, előre gondolkodjunk, rendszeres karbantartással előzzük meg a várható problémákat, tanuljunk a hibákból, és ha valami elromlik, mielőbb javítsuk ki, hogy az ügyfelek zavartalanul tudjanak tovább dolgozni, és használni az ingatlanokat” – fejti ki.

Mindez a folyamatok gyakori rendbetételét, feltérképezését, kielemzését, átlátását, strukturálását és ésszerűsítését követeli meg, hogy a műveletek hozzáadott érték mellett a lehető leghatékonyabban működjenek. „Az ingatlanüzemeltetés ideális állapota az, amikor az ügyfeleink egyáltalán nem vesznek észre minket, mert minden rendben működik” - fogalmaz Szilvia.

Az innovációra kell összpontosítanunk ahhoz, hogy az élre kerüljünk, és egy lépéssel a jövő előtt járjunk – ez alól az ingatlanüzemeltetés területe sem kivétel. A Prologis a logisztikai ingatlanágazat piacvezető szereplője, köszönhetően – többek között - az itt dolgozó vezetőknek, szakembereknek, és a megállás nélküli innovációnak, például az adatfeldolgozás, a digitalizáció és az automatizáció területein. „Több rendszerfejlesztési projektünk is fut párhuzamosan, ami rövid távon sok extra feladatot jelent a napi üzletmeneten felül, ám közép- és hosszú távon jelentősen le fogja egyszerűsíteni és átláthatóbbá teszi az üzemeltetés munkáját, amivel végeredményben az ügyfeleinket szolgáljuk.” Ez az, ami Szilviát motiválja.

„A Prologisnál a környezettudatosság, a munkafolyamatok szabályozottsága, a folyamatos fejlesztések, valamint az etikus működés lehetővé teszi ingatlanüzemeltető csapatunk számára, hogy a leghatékonyabb megoldásokat biztosítsuk ügyfeleinknek” – teszi hozzá.

 

Prologis