A mai irodaházat II. Julius Meinl 1939-ben építette, létrehozva ezzel az egyik legkorszerűbb gyártelepet, mely 1942-ig a Meinl lepárlóüzemeként működött. 1941-ben az államosítás ezt a céget is utolérte, a nemzetiszocialisták kezére került. Azóta az épület számos tulajdonosnak és változatos tevékenységnek adott otthont.

A háború után, 1946 végén a Meinl-érdekeltség szovjet tulajdonba került, szovjet igazgató irányításával, aki kávépörkölő üzemként működtette. 1952-ben átadták a magyar államnak, ettől kezdve nevezték Csemege Édesipari Gyárnak, aminek a finom csokikat köszönhettük. A rendszerváltozás után 1991-ben a nagyvállalatok közül az elsők közt privatizálta a Kraft Jacobs Suchard Kft. a gyárat. Miután ők kivonultak az országból, a gyártelep irodakomplexumként működött tovább, Elba Ház néven.

2016-ban az ingatlannak új masinisztája lett, amivel nagy változások kezdődtek az épület életében. Az új tulajdonosa által teljes felújításon esett át: homlokzat szigetelés, nyílászáró-, közmű- és teljes gépészet csere, az irodákba energiatakarékos klímák kerültek, sőt a B épület kapott egy kényelmi funkciót ellátó automata árnyékoló rendszert is. Az irodaparkban összesen 6 db személy- és teherlift található, melyek szintén felújításon és korszerűsítésen estek át.

Kellemes perceket tölthetünk el a parkosított udvaron sétálva, ahol még elektromos autónkat is feltölthetjük a kiépített elektromos gyorstöltőkön. Hamarosan saját teraszos étterem és kávézó is nyílik az irodakomplexumban, de addig is a közelben, 5 perc sétára található a minden igényt kielégítő Új Buda Center.

A LOKOMOTÍV HÁZ B kategóriás irodákat kínál bérletre 8.890 m2-en, de raktárak (10.700 m2-en), 1.100 EUR raklapos magasraktár (560 m2-en), bemutatótermek és utcafronti üzlethelyiségek (530 m2-en) is bérelhetőek az irodaházban. Az udvaron 300 db parkolóhely áll a bérlők rendelkezésére. Egyedi szolgáltatásként targonca bérlési lehetőséget is biztosítunk.

A központi C épületben tárgyalóterem bérlésére is lehetőség van, ahonnan csupán pár lépcsőfok választ el az épület tetején található tágas tetőterasztól (melyhez egy konyha is tartozik), ha rendezvénnyel szeretnénk meglepni a kollégákat, partnereket.

Az irodaház autóval könnyen megközelíthető az autópályákról, súlykorlátozás nélkül. A tömegközlekedéssel érkezőknek is ideális, hiszen a ház előtt áll meg a 33-as busz és maximum 10 perces sétával a város minden részéhez találunk csatlakozást.

Ajánljuk mindenkinek a megújult LOKOMOTÍV irodaparkot, aki a városban, de mégis egy csendes helyen, nyugodt, zöld környezetben szeretné eltölteni munkahelyi perceit.

Bővebb információ: https://lokomotivhaz.hu

Bérbeadás: Kőszeghy Erzsébet +36 30/578-5298,http://[email protected]

 

LOKOMOTÍV Ház