Az Airport City Logisztikai Park legújabb big-box épületét 2019 első negyedévében adják át a CPI Property Group vecsési komplexumában, amely a reptéri régió egyik legnépszerűbb ipari ingatlan fejlesztése. A fejlesztés alatt álló E-F csarnok elérte legmagasabb pontját, így a vállalat 2018. november 29-én bokréta ünnepséget tartott. Az eseményen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, Nagy Iván a CPI Hungary fejlesztési igazgatója, Soóki Tóth Gábor logisztikai szakértő, illetve Bodahelyi András a CPI logisztikai parkjának bérbeadási menedzsere.

A park az átadást követően immár 55.000 m2 raktárcsarnok illetve irodai bérleményt kínál ügyfelei számára. Az új, 13.000 m2-es létesítmény építési munkálatai nyár elején kezdődtek, a tulajdonos, a Weinberg Kft-t bízta meg a kivitelezéssel. A jelenleg 95%-os bérbeadottsággal rendelkező park, eddigi fázisaihoz hasonlóan, 11 méteres belmagasságú, ipari kapukkal és magas színvonalú alapkiépítéssel, előnyösen szabott méretekkel tervezett bérleményi területekkel bővül.

A CPI Hungary fejlesztési célja, hogy az építőipari szűk keresztmetszet ellenére reagáljon a raktár piac rekord alacsony kínálati szintjére, és az Airport City eddigi töretlen sikerére. Továbbá a biztos szakmai alapjaira támaszkodva, tovább erősítse prominens bérlői portfólióját az M0 déli körzetének vonzó lokációján. Az épületfejlesztések mellett 2016-ban a CPI mintegy 100 millió forintból épített új utat az Airport City Logisztikai park mellett. A fejlesztés célja a logisztikai park bérlőinek egyre növekvő igényeinek minél professzionálisabb kiszolgálása volt, továbbá a könnyű megközelíthetőség elősegítése, a kerékpáros és a gyalogos forgalom számára is. A Lőrinci úton, a több, mint fél kilométeres hosszúságban kiépített szakasz a Széchenyi utat és az Airport City Logisztikai Parkot köti össze. A létesítmény kétszer egy sávos teherforgalom számára is alkalmas aszfaltozott közútként, közvilágítással, csapadék vízelvezetéssel került kialakításra. A munkák teljes befejeztével pedig birtokba adják majd Vecsés részére.

A bokréta ünnepségről a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsora készített összefoglalót: https://www.youtube.com/watch?v=B0OtTuOhLtM

 

CPI