Jelentős lépésekkel folyik az iparág modernizációja, és fontos, hogy előre lássuk, milyen továbbgyűrűző pozitív vagy éppen negatív, zavaró hatásokkal járhatnak ezek a változások. Amíg az ágazaton belül folyik a vita az innováció jelentőségéről, a Prologis újabb lépést tett annak érdekében, hogy felkészüljön rá, hogyan befolyásolhatják a várható változások a saját, illetve ügyfelei üzleti tevékenységét.

Robbert Heekelaar, a Prologis építészetért és új technológiákért felelős igazgatója nemrégiben arról mesélt, mindezt hogyan valósítja meg a vállalat.

A három legfontosabb tudnivaló:

- Gyorsan zajlik az egész ágazatra kiterjedő innováció
- Mindig egy lépéssel a jövő előtt kell járni
- A siker kulcsa, hogy meg tudjuk-e változtatni a vállalati kultúrát (és magát a gondolkodásmódot)

Mi sem bizonyítja jobban, hogy igyekszünk lépést tartani az iparágon belüli változásokkal, mint az, hogy a Prologisnál nem csak beszélünk a változtatás szükségességéről, de tevékenyen dolgozunk is annak érdekében. „A Prologisnál az innováció sohasem öncélú, és nem puszta marketingeszköz, hanem mindig a lényeget érinti. Készen állunk a szervezeti változásokra, és mindig készek vagyunk megtenni a következő nagy lépést” – mondta Robbert Heekelaar.

Novemberben például elindult a Prologis Labs program, amelynek keretében a vállalat szakemberei San Leandro területén egy 1300 négyzetméter alapterületű új épületben raktári innovációkat tesztelnek és különféle újításokkal kísérleteznek. Robbert szerint „a laboratóriumot kísérletezésre lehet használni önállóan vagy a bérlőkkel együttműködésben. Az új laboratórium olyan különleges teszt-környezetet kínál, ahol a gyártók által kínált különféle megoldások működését valós körülmények között tesztelhetjük.”

A tényleges kísérleti helyszín mellett virtuális laboratórium is rendelkezésre áll, hiszen bizonyos kísérletekhez egy raktár nem megfelelő – ilyenek például a blokklánccal kapcsolatos tesztek, amelyekhez tényleges fizikai helyszínre nem is feltétlenül van szükség. „Hasonló a helyzet a BIM esetén, vagy amikor egy raktárépület digitális ikertestvérét alkotjuk meg. Mivel ilyen tesztekhez nincs szükség magára a fizikai környezetre, virtuális laboratóriumi térben végezzük ezeket a kísérleteket. De a kettő szorosan összefügg egymással, és ugyanaz a csapat végzi valamennyi tesztet.”

A Prologis már jó ideje folyamatosan alakítja át saját szervezetét annak érdekében, hogy megfelelhessen a jövő kihívásainak. Az innovációra nagy szükség van ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a változásokkal. A San Leandróban található laboratórium és a Globális Virtuális laboratórium lehetőséget adnak a vállalaton belülről kezdeményezett kísérletekre a telephelyeken vagy más helyszínen, akár a bérlőkkel és gyártókkal együttműködésben is – továbbá biztosítja az eszközöket a különféle ígéretes lehetőségek feltárására. Mindez pedig elősegíti vállalatunk fejlődését és hogy hozzájáruljunk ügyfeleink versenyhelyzetének javításához.

 

Prologis