A DC15 jelzésű épület azon a 22.6 hektáros területen épül majd fel, amit a Prologis 2016 második negyedévében vásárolt. A telken további 66.000 négyzetméter beépítésére van lehetőség. A terület megvásárlásában a Modesta Real Estate működött közre.

Az új épület mind a fenntartható megoldások, mind a technikai specifikációk tekintetében teljesíti majd a legmagasabb ipari elvárásokat, és – mint minden újonnan épülő Prologis épület – meg fog felelni a BREEAM minősítési rendszer követelményeinek.

„A Prologis Park Bratislava a legnagyobb parkunk a régióban, és továbbra is nagy népszerűségnek örvend az új és a meglévő ügyfeleink körében is” – mondta Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „Köszönhetően a park ideális elhelyezkedésének, a kelet-közép-európai régióban és Ausztriában működő cégek részéről továbbra is nagy érdeklődés mutatkozik a parkban elérhető ipari területek iránt, ezért biztosak vagyunk benne, hogy ez a spekulatív beruházás vonzó lesz azoknak az új ügyfeleknek, akik növekedést prognosztizálnak.”

A Prologis Park Bratislava jelenleg 13, összesen 320.000 négyzetméteres, gyártást és logisztikai tevékenységet kiszolgáló épületből áll. A park Szenc városától kettő, a nemzetközi reptértől 16, Pozsony központjától pedig 24 kilométerre keletre fekszik.

A Prologis a maga több mint 520.000 négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Szlovákia vezető ipari ingatlan szolgáltatója (a 2016. június 30-i adatok alapján).

 

 

ProLogis