A 4 500 négyzetmétert magában foglaló spekulatív csarnok hamarosan átadásra kerül a Polgár Ipai Parkban, s a folytatásában további 5 500 m2 raktárterület épül, várhatóan ez évi átadással.

Az új csarnokban 2 400 m2 területre a Gebrüder Weiss Kft. előbérleti szerződést kötött, ahol vidéki cross-dock depó kialakítását tervezi.

Az Infogroup ipari portfóliójába 4 ipari park és több ipari fejlesztési terület tartozik, amelyeket a cég tudatosan a kelet- és közép-magyarországi régióban fejlesztett, illetve vásárolt.

„A polgári lokáció optimális a Gebrüder Weiss logisztikai hálózatán belül, s a modern, átfolyós rendszerű csarnokból hatékonyabban tudjuk ügyfeleinket – beleértve a lakossági ügyfeleket is- kiszolgálni. Ez kritikus a mai, gyorsan változó igények világában.” mondja Varga Bálint, a Gebrüder Weiss Kft. ügyvezetője.

„Rendkívül örülünk, hogy a spekulatív csarnokunkat a Gebrüder Weiss igényéhez tudjuk alakítani és Polgáron egy újabb fontos vidéki átrakópontot tudunk ezzel létrehozni. A Polgár Ipari Park elhelyezkedéséből és a közvetlen autópálya kapcsolatából fakadó előnyei egyre inkább beérnek, és az országos logisztikai hálózatokban szerves szerephez jutnak, melyet a parkon belül túlsúlyba kerülő logisztikai vállalkozások és használók is egyértelműen visszaigazolnak.” - teszi hozzá Czifra Balázs, az Infogroup értékesítési igazgatója.

A Polgár Ipari Park 58 hektár területet foglal magában, amelyből jelenleg 27 500m2 ‘A’ kategóriás, saját fejlesztésű könnyűipari- és raktárcsarnokaiban nyújt bérleti lehetőséget, valamint fejlesztési telkeket kínál mind értékesítésre, mind BTS fejlesztésre.

A csarnok fejlesztője és a Park üzemeltetője a több évtizednyi fejlesztői és üzemeltetői tapasztalattal rendelkező Polgár-Invest Kft., az Infogroup cégcsoport tagja. A fejlesztő a csarnok építéséhez a Széchenyi 2020 pályázat keretében 650,87 millió forint összegű, ’A Polgár Ipari Park üzleti infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése’ címen elnyert pályázati támogatásban (GINOP-1.2.4-16-2018-00011) részesült.

 

Infogroup