A tájékoztatás szerint a legtöbb ingatlan Németországban van, de Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Oroszországban is számos logisztikai ingatlan található.

A csoport márciusi közlése szerint a magyarországi ingatlanok teljes portfólió 7,7 százalékát teszik ki, ez 38 ingatlant jelent, ebből 12 irodaház (a teljes irodai portfólió 11 százaléka), 13 kiskereskedelmi ingatlan (a teljes kiskereskedelmi portfólió 6 százaléka) és 5 logisztikai létesítmény (a teljes logisztikai portfólió 10,7 százaléka). Az ingatlanok könyv szerinti értéke 523 millió euró (162 milliárd forint).Az Immofinanz eredménye 361,4 millió euró veszteség lett az április végéig tartó pénzügyi évben, az előző évi 72 millió eurós nyereség után.

A társaság elsősorban az oroszországi gazdasági helyzettel, a moszkvai bevásárlóközpontok bérleti díjának csökkenésével és számos kelet-európai ingatlanjának - az erősödő verseny és folyamatban lévő modernizációs projektek miatti - leértékelésével magyarázza a veszteséget.

A pénzügy eredmények ismeretében és a oroszországi gazdasági helyzet bizonytalansága miatt a társaság igazgatótanácsa nem javasolja osztalék kifizetését az április végéig tartó pénzügyi évre - olvasható a tájékoztatásban.

A társaság közleményében kitér arra, hogy több elképzelés van a vállalat mielőbbi osztalékfizetési képességének helyreállítására, amelyekről az igazgatótanács értesítette a felügyelőbizottságot. A tervezett intézkedések előkészítése miatt a társaság legközelebbi éves közgyűlését december elsejére halasztották.

 

 

Figyelo.hu