A bővítési opcióval öt évre bérelt létesítmény az első szakaszban ötven főt foglalkoztat majd, dolgozóinak száma 2019-re a tervek szerint eléri a százat. Az ingatlan kialakítása 2017 végéig tart, a tömeggyártás pedig 2018-tól indul. Az CTPark Arad előnyei között a kiváló infrastruktúra, a jó megközelíthetőség, az alacsonyabb költségek, valamint a rendelkezésre álló szakképzett munkaerő érdemel említést.

„Nagyon örülünk, hogy a ROKI az aradi CTParkot választotta első európai telephelyéül. A projekt szerves része a társaság regionális növekedési stratégiájának, ezért biztosítottunk számukra igényük szerint tovább bővíthető területet. Az ipari park elhelyezkedése stratégiai fontosságú: Románia nyugati részén található és közvetlenül megközelíthető a Nyugat-Európát Délkelet-Európával összekötő negyedik páneurópai közlekedési folyosóról, vagyis az A1-es, valamint a jövőben elkészülő Bukarest-Temesvár-Arad-Nagylak autópályáról” – nyilatkozta Ana Dumitrache, a CTP Romania igazgatója.

Az Ázsiában, Észak-Amerikában és immár Európában is jelen lévő ROKI cégcsoport jelenleg 22 telephellyel és 15 gyártólétesítménnyel rendelkezik 12 országban, köztük Japánban, Kínában, Indiában, Thaiföldön, Indonéziában, az USA-ban és Mexikóban.

A CTPark Arad Románia nyugati részén, fontos ipari központban és közlekedési csomópontban helyezkedik el, Arad mellett. A park közvetlenül elérhető az A1-es, valamint a jövőben elkészülő Bukarest-Temesvár-Arad-Nagylak autópályáról.

 

CTP