A CO2logic azon szervezetek részére végzi CO2-semlegességi tanúsítványok kiállítását, amelyek számontartják, csökkenteni és ellensúlyozni kívánják az éghajlatra gyakorolt hatásukat. 2015 óta a minősítést a Vinçotte, egy független nemzetközi tanúsító szervezet is elismeri. Az ATENOR azért választotta ezt a minősítést, mert bár világszerte számos karbonsemlegességi tanúsító szervezet működik, de csak kevés rendelkezik komoly és hiteles tanúsító, harmadik féltől származó akkreditációval.

Globális társadalmi felelősségvállalási programjának részeként az ATENOR 2019 óta működik együtt a CO2logic-kal. Az együttműködés keretében vállalati szinten kerül kiszámításra a vállalat összes olyan országbeli károsanyag-kibocsátása, amelyben az ATENOR tevékenységet folytat. Ennek érdekében az ATENOR minden olyan területet alaposan megvizsgált, amelyre a vállalat működése hatással van. A vizsgálat többek között az energiafogyasztás, a hűtőközegek, a céges autók, az ingázás, az üzleti utazások és a papír- és informatikai eszközök vásárlásának éghajlati hatásait is magában foglalja.

Következő lépésként az ATENOR az eredmény feldolgozásával egy 2030-ig érvényes, észszerűsített klímacsökkentési tervet és stratégiát dolgoz ki. Vállalati szinten a csökkentési erőfeszítések elsősorban az energiatakarékossági intézkedésekre és a közlekedési eszközök hatásának csökkentésére irányuló lehetőségekre összpontosítanak.

Ezen túlmenően, de még a felmérést megelőzően, a a részvényeseknek 2019-ben kiküldött levélben már határozott döntések születtek a jelenleg fejlesztés alatt álló – összesen 1.300.000 négyzetmétert magukban foglaló – projektekkel kapcsolatban.

Az ATENOR fenntartható projektjeinek környezeti hozzájárulását objektíven értékelik a BREEAM és WELL nemzetközi tanúsítványok, valamint egyéb helyi minősítések (DGNB, HQE, stb.). Egy kiváló példa az AU FIL DES GRAND PRES jövőbeli projekt Mons-ban (Belgium), amelyen a vállalat 119 nulla széndioxid kibocsátású lakást tervez megvalósítani. Ez a vállalás jól tükrözi az ATENOR elkötelezettségét a szigorú környezetvédelmi szabványok, valamint a lakók jóléte és kényelme iránt.

Az ATENOR határozottan igazodik az EU zöld megállapodásához a klímaváltozás mérséklése érdekében, és ez valamennyi projektjének tervezésében és fejlesztésében, valamint vállalati irányelveiben is megmutatkozik. Fenntarthatósági stratégiájának alappillére – vállalati és projekt szinten egyaránt – az ATENOR Fenntarthatósági Beszámolója (Sustainability Report). 2022 márciusától Ön is betekintést nyerhet az ATENOR fenntarthatósági ütemtervébe.

 

ATENOR