Várhatóan több százan vesznek majd részt összesen a rendezvényeken; Budapest mellett Tata, Dunaharaszti, Veszprém, Debrecen, Tiszaújváros, Szolnok, Szigetszentmiklós, Sződ, Hódmezővásárhely és Maglód lesznek a 2016-os logisztika napja helyszínei.  Kinyitja kapuit többek között a DB Schenker, a Waberer’s, a Raben Trans és a debreceni reptér is.  A hagyományos raktárlátogatásokon, nyílt napokon és előadásokon kívül szerveznek raklapfestő versenyt és villámcsődületet is a logisztikai szakma népszerűsítésére.

A logisztika napja a fővárosi Doboz bárban zárul, ahol az MLBKT 25. születésnapja alkalmából várja egy koccintásra és kötetlen beszélgetésre a szakmabelieket.

Magyarország 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Egyesület (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy jobban megismertesse az érdeklődőkkel a logisztikai szakmát. Mivel egyre nehezebb megfelelően képzett munkavállalókat toborozni erre a szakterületre, a logisztika napjához csatlakozó cégek egyre inkább a toborzási stratégiájuk részének tekintik az eseményszervezést: a résztvevő diákokra és szakemberekre potenciális munkaerőként tekintenek.

A rendezvények ingyenesek, tájékozódni és regisztrálni a www.logisztikanapja.hu oldalon lehet.

 

 

MLBKT