A tranzakció az új ügyfélként érkező Waberer’s-szel a következőket tartalmazza:

•    13.800 négyzetméter a DC7A-ban, abban a 21.500 négyzetméteres spekulatív épületben, amely így, két hónappal a befejezése után megtelt;
•    21.000 négyzetméter raktár- és irodaterület kialakítása a DC7B és DC8 épületekben a bérlő igényei szerint; a projekt előreláthatólag 2017 második negyedévében zárul.

„A fővároshoz közel, fő szállítmányozási útvonal mentén kerestünk magas színvonalú logisztikai központot, és a Prologis megfelelt az igényeinknek mind az épület magas technikai minősége, mind ügyfélkiszolgálása és elhelyezkedése miatt. A parkban alkalmazott, a fenntartható fejlődést szolgáló megoldások is jól illeszkednek a zöld jövőképünkbe” – mondta Barna Zsolt, a Waberer’s kontrakt logisztikai üzletágának vezetője .

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Waberer’s, Európa egyik vezető közúti fuvarozó vállalata és a komplex logisztikai szolgáltatások magyarországi piacvezetője az új partnerünk Magyarországon. A Prologis és a Waberer’s is elkötelezett, hogy minimalizálja tevékenysége környezetre gyakorolt hatását, ami stratégiai partnerré tesz minket” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi ügyvezetője.

Kemenes hozzátette: „A Prologis Park Budapest-Sziget kihasználtsága 99%-ra emelkedett, fejlesztése pedig befejezettnek tekinthető abban a pillanatban, hogy a nemrég átadott spekulatív épület után a Waberer’s-nek épülő két új ingatlan is elkészül. Kijelenthetjük, hogy a park fejlesztési stratégiája sikeresnek bizonyult.”

A Prologis Park Budapest-Sziget jelenleg hét épületet foglal magába, összesen 150.000 négyzetméter területtel. A park Szigetszentmiklós ipari területén helyezkedik el, Budapest elővárosában, közvetlen hozzáféréssel a hazai és nemzetközi közúti hálózathoz, az M0-ás budapesti körgyűrűn keresztül.

A Prologis a vezető ipari létesítményszolgáltató Magyarországon, nyolc ipari parkban több mint 640.000 négyzetméternyi területtel (a 2016. szeptember 30-i adatok alapján).

 


ProLogis