A tranzakció a következőket tartalmazza:
•    17.500 négyzetméter ipari és irodai terület bérleti szerződésének megújítása a 2-es épületben;
•    2950 négyzetméter ipari terület kialakítása a 3-as épületben, amellyel a Sony DADC által bérelt teljes terület nagysága eléri a 38.500 négyzetmétert.

„A park lokációja kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a működésünkhöz szükséges terület bővítését továbbra is a Prologis Park Pilsen-Štěnovice területén képzeljük el” – nyilatkozta Werner Gangl, a csehországi Sony DADC ügyvezető igazgatója. „A Prologis által nyújtott magas színvonalú ingatlanüzemeltetési szolgáltatások ugyanakkor hozzájárulnak ahhoz, hogy kizárólag az üzleti eredményeink növelésére tudjunk koncentrálni.”

„A kelet-közép-európai régió egyre jelentősebb szerepet követel magának az elektronikai és technológiai szektorokban, így folyamatosan tapasztaljuk a piacon már régóta jelen lévő márkák bővülését és ennek kapcsán e cégek területi igényének növekedését” – mondta Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „Kiemelten fontos számunkra, hogy a Prologis ügyfelek üzleti tevékenységét az elérhető legjobb szolgáltatásokkal és létesítményekkel támogassuk.”

A Prologis Park Pilsen-Štěnovice 2 km-re fekszik Pilsen városától és a D5-ös autópályán keresztül szerves részét képezi a belföldi és nemzetközi kereskedelmi útvonalaknak. A park három épülete több mint 58.500 négyzetméternyi modern logisztikai és ipari területet foglal magába.

A Prologis a maga több mint 985.000 négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlan szolgáltatója (2016. június 30-i adatok alapján).

 

 

ProLogis