A fogyasztási cikkek és elektronikai termékek internetes kereskedelmével foglalkozóMall.cz egy új, egyedi kialakítású létesítménybe költözik, amelyben félemeleti szintek, galéria és egyéb méretre szabott korszerű megoldások is megtalálhatóak lesznek. A 12,5 méteres tiszta belmagasságú, extra-sima padlókialakítású épület tető felülvilágítókkal, energiafogyasztást felügyelő rendszerrel, légkondicionálással, és külső elektromos árnyékolóval is fel lesz szerelve.

„A Prologis örömmel vállalja fel kulcsszerepét az egész régió e-kereskedelmének fejlődésében” mondta Martin Polaka Prologiscsehországi és szlovákiai képviselője és szenior alelnöke. „Ez a megállapodás is tükrözi az e-kereskedelemben tapasztalható keresleti trendet az olyan speciális logisztikai létesítmények iránt, amelyek képesek kiszolgálni a növekvő igényeket az internetes szolgáltatások és árukereskedelem terén.”

A Prologis Park Prague-Jirny jelenlegi összterülete 212 000, további építési potenciálja 120 000 négyzetméter. A 97%-ban kiadott park 20 kilométerre, keletre található Prágától, közvetlen kapcsolata a D11-es autópályával hatékony helyi, és a szomszédos országok piacaira irányuló disztribúciót tesz lehetővé.

„A költözést az új disztribúciós központba a profitabilitás növelése tette szükségessé, továbbá vevőink gyors kiszolgálása is indokolta” – mondta Oldrich Petranek, a Mall.cz nemzetközi üzemeltetési igazgatója. „Kiváló helyszínre, valamint rendkívül magas szinten személyre szabott disztribúciós térre volt szükségünk. A Prologis Park Prague-Jirny mindkét feltételnek megfelelt.”

A tranzakció során a DTZ ingatlanügynökség közreműködött.

A Prologis csehországi és szlovákiai, tulajdonolt és menedzselt portfóliója több mint 1,2 millió négyzetméteres. A Prologis a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia, és Románia) aktív, 4,1 millió négyzetméteres regionális portfóliójával vezető disztribúciós-létesítmény üzemeltető Közép- és Kelet-Európában (2014.szeptember 30-i adatok szerint).

 

Szezám