A kisbolt- és szupermarket hálózatot üzemeltető CBA 21 000 négyzetméteres szlovákiai elosztóközpontjának fejlesztése várhatóan 2019 negyedik negyedévében zárul. Ez lesz az egyetlen épület a Prologis Park Ziar területén.

Az új épületben kifejezetten a CBA és a hozzá hasonló, romlandó áruk kezelését végző vállalatok igényeire szabott modern logisztikai megoldásokat alkalmaznak, mint például a hűtőhelyiségek kialakítása, amelyek biztosítják a hűtött áruk megfelelő tárolását. A Prologis sztenderd ajánlatának részeként az épületben LED világítási rendszer, valamint okos mérőórák segítik az energiatakarékos működést és a hatékonyságnövelést.

„A magas minőségű épületek iránt dinamikusan növekszik a kereslet a fő közlekedési útvonalak mentén található helyszíneken, mint amilyen Garamszentkereszt - mindez a bérleti díjak emelkedéséhez vezetett Szlovákia középső és nyugati részén. Örömmel tölt el bennünket, hogy a CBA Slovakia új parkunk mellett döntött, és minket bízott meg elosztóközpontja techológiai megoldásainak kialakításával” - mondja Martin Stratov, a Prologis szlovákiai bérbeadásért és fejlesztésért felelős vezetője.

A Prologis Park Ziar a szlovák fővárostól, Pozsonytól 174 kilométerre északkeletre, Garamszentkereszt területén található. A park az R1 autópályán keresztül közvetlen hozzáférést biztosít az országos és nemzetközi úthálózatokhoz, ahonnan Pozsony, Bécs, Prága és Budapest gyorsan és könnyen elérhető. A prémium lokációnak és a nagyszámú képzett munkaerőnek köszönhetően a park ideális helyszín a központosított logisztikai tevékenységet végző vállalatok számára.

A Prologis több mint 1,6 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország és Szlovákia egyik vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója (2018. december 31-i adatok alapján).​​​​​​

 

Prologis