A Prologis lengyelországi, szlovákiai, magyarországi és romániai dolgozói számos jótékony és non-profit szervezet tevékenységében vettek részt, egy park fáinak megnyesésétől a játszótérépítésen át egy ház felújításáig.

Lengyelországban a Prologis a Helenów támogatója
A vállalat lengyelországi alkalmazottai folytatták tavaly megkezdett projektjüket a helenów-i Rehabilitációs Oktatási és Jóléti központ javára. A résztvevők egy játszótéri libikókát építenek az intézet felügyelete alatt lévő gyerekeknek, és újrafestik a hyppo-terápiás lovak istállójának kerítését is.

Csehországban az UNESCO örökséget gondozzuk
A csehországi Prologis csapat az UNESCO világörökségi listáján szereplő Průhonice Park fáit nyesik meg, növényeit és gyepét gondozzák, valamint egyéb kertészeti munkákat végeznek. Emellett a hátrányos helyzetű gyermekek „Slunce” nevű iskoláját is adománnyal támogatják, és az egyik prágai kutyamenhelynek is adományoznak eledelt.

Szlovákiában bölcsödét újítunk fel
A szlovákiai csapat a Pozsony közelében lévő stupava-i bölcsőde felújításában segédkezik, régi faházikókat újítanak fel a gyerekeknek, lecsiszolják és átfestik a mászókákat, újrafüvesítik a játszóteret, és új növényeket ültetnek a kertben. Ezen túl a szlovákiai kollégák a pozsonyi kutyamenhelynek eledelt adományoztak.

Magyarországon és Romániában a Habitat for Humanity kap támogatást
Az egyesült magyarországi és romániai csapat idén ismét a Habitat for Humanity alapítványnál végez önkéntes munkát, ezúttal egy Budapest környéki hajléktalanmenhely felújításában vesznek részt.

Az egynapi önkéntes munkavégzés kerete a vállalat idén már másodszor megtartott IMPACT Day kezdeményezése, amikor világszerte több mint 1 400 Prologis alkalmazott, ugyanazon a napon, összesen több mint 7 000 órányi munkát ajánl fel saját közösségeiknek. Az IMPACT Day kezdeményezés jól kifejezi a vállalat alapértékeit, amelyek az Integritás, a Mentorság, a Szenvedély, az Felelősségvállalás, a Bátorság és a Csapatmunka.

„Az IMPACT Day olyan egyedi kezdeményezés, amely keretein belül kollégáink a régióban együtt dolgoznak a rászorulókkal” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis régiós ügyvezető igazgatója. „Ez az esemény nem csupán támogatja a közösségeket, ahol élünk és dolgozunk, hanem a csapatmunkáról és a társadalmi felelősségvállalásról is sok mindent tanít nekünk.”

A Prologis társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettsége túlmutat az IMPACT Day keretein, a vállalat ugyanis minden dolgozójának évi 24 óra fizetett szabadságot ad a non-profit szervezeteknél önkéntesen végzett munkára, amiből az alkalmazottak 16 órát a vállalat által támogatott, 8 órát pedig a saját maguk által kiválasztott szervezet javára végezhetnek el.

 

Szezám