A terület Csehország fő közlekedési útvonala, a D1 autópálya mentén helyezkedik el. A Prologisnak jelenleg három, összesen 238 000 négyzetméteres, 99 százalékos kihasználtsággal működő parkja van a D1 autópálya mentén, Prága közelében. A fejlesztések lezárultával a helyszín a Prologis Park Prague D1 Ostredek nevet veszi fel.

Az új park első, 10 000 négyzetméter alapterületű épületének fejlesztése várhatóan 2019 közepén kezdődik. Az ingatlan kialakítása a legkorszerűbb, általános sztenderdeket meghaladó fenntarthatósági megoldásokkal valósul meg, mint például a LED világítás, az irodaterület fűtésrendszerének napenergiával történő melegítése, a közműhasználat online, okos mérőórán keresztüli nyomonkövetése, a vastagabb hő- és tetőszigetelés kialakítása, valamint a 370 négyzetméterre növelt rakodóterület. Az új épületet BREEAM Very Good akkreditációra terjesztik fel.

„Az új telek megvásárlásával az ügyfelek magas minőségű, modern logisztikai területek iránti fokozott keresletét elégítjük ki e prémium helyszínen” - mondja Martin Baláž, a Prologis csehországi és szlovákiai ügyvezetője. „Az új, magas minőségű és energiahatékony épület a Prologis kiváló üzemeltetési szolgáltatásaival kiegészülve zavartalan üzleti működést biztosít ügyfeleink számára.”

A Prologis Park Prague D1 Ostredek közvetlenül a D1 autópálya 34. kijárata mellett található. A park kiváló elhelyezkedésének köszönhetően Prága központja 30 perc alatt, további jelentős népességközpontok, mint Brno és Ostrava, 1,5 és 3,5 óra alatt elérhetők a helyszínről. A területről könnyen megközelíthetők a szlovák, osztrák, magyar és lengyel piacok egyaránt.

A Prologis több mint 1,1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója (2018. december 31-i adatok alapján).

 

Prologis