A tranzakció részét képezi egy 15 000 négyzetméteres szerződésmegújítás, valamint egy 5000 négyzetméteres bővítés, amellyel a ROSSMANN növelni kívánja logisztikai kapacitását a kiemelten keresett prágai régióban. A vállalat több, mint 135 boltot üzemeltet Csehországban, ezen kívül közel 4000 üzletet működtet további hat európai országban.

A tranzakciót követően a Prologis Park Prague-Uzice teljesen megtelik.

„Fokozott a kereslet a Prologis kiváló ügyfélszolgálatával kiegészülő magas minőségű logisztikai épületek iránt a régióban, így örömmel tölt el bennünket, hogy meglévő ügyfelünk, a ROSSMANN bővítési igényeit rugalmasan ki tudtuk szolgálni” – mondja Katerina Brezinova, a Prologis csehországi bérbeadásért felelős menedzsere.

„A ROSSMANN számára egy logisztikai épület esetében alapvető fontossággal bír az elhelyezkedés, a megközelíthetőség, a költséghatékonyság, valamint a fenntartható megoldások alkalmazása. A Prologis Park Prague-Uzice ideális helyszínnek bizonyult a ROSSMANN számára az elmúlt évtizedben” – mondja Tomáš Pimpara, a ROSSMANN raktármenedzsere.

A Prologis Park Prague-Uzice a csehországi D8-as autópálya mentén, Prágától 9 kilométerre északra található. A park három, összesen 126 000 négyzetméteres modern logisztikai és irodaépületből áll, további 43 000 négyzetméter fejlesztési potenciállal. A helyszínről közvetlenül elérhető a D8-as autópálya, amely Prága, a német határ és a hamburgi nemzetközi kikötő irányába biztosít összeköttetést, továbbá az autópályáról gyorsan és hatékonyan megközelíthető a prágai Vodochody repülőtér. Előnyös elhelyezkedésének köszönhetően a park ideális disztribúciós helyszín a belföldi és nemzetközi logisztikai tevékenységet végző vállalatok számára.

A Prologis több mint 1,2 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója (2019. március 31-i adatok alapján).

 

Prologis