A tranzakciók:

- 6 095 négyzetméter bérbeadása egy specializált webáruházakat és üzleti portálokat működtető e-kereskedelmi vállalat számára;
- 4 653 négyzetméter bérbeadása a szállítmányozás és logisztika területén szolgáltatásokat kínáló Logflex CZ számára; a vállalat a Prologis ügyfele a Prologis Park Prague D1 East területén is;
- 5 003 négyzetméter bérbeadása egy nemzetközi szállítmányozási szolgáltatásokat nyújtó vállalat számára.

Az első két tranzakciót a 108 Agency, a harmadikat a Cushman & Wakefield segítette.

„Brno egy kulcsfontosságú helyszín, ahol a korlátozott fejlesztési lehetőségek és az alacsony üresedési ráták jelentősen felhajtották a bérleti díjakat az utóbbi két évben. Az új park a régió egyik legkeresettebb helyszínén biztosít kiváló minőségű épületeket a vállalatok számára” – mondja Katerina Brezinova, a Prologis csehországi bérbeadásért felelős menedzsere.

A Prologis Park Brno területén a fejlesztések lezárulttával három, összesen 90 000 négyzetméteres épület fog állni. Az új park Brno városától 10 kilométerre délre található, ahol kiemelkedő a kereslet a magas minőségű, fenntartható logisztikai ingatlanok és kiváló üzemeltetési szolgáltatások iránt, amelyet a Prologis minden ügyfelének kínál.

A Brno-t Béccsel összekötő D52-es autópálya mentén elhelyezkedő park prémium lokációjának köszönhetően ideális disztribúciós központ a szlovák, osztrák, magyar és lengyel piacok közvetlen elérését megkövetelő belföldi és nemzetközi logisztikai szolgáltatók, valamint a könnyűiparban tevékenykedő vállalatok számára.

A Prologis több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója (2018. szeptember 30-i adatok alapján).


Prologis