A DC10B elnevezésű, 17 300 négyzetméteres, kiváló minőségű raktárépület várhatóan 2016 első negyedévében készül el. Ez a harmadik épülő spekulatív létesítmény a parkban, melyet a Pozsony környékén tapasztalható erős kereslet indokol. A korábban megkezdett tizenkettes és tizenhármas épület előbérlete is meghaladja az 50 százalékot.

A kilences számú, igényre szabott (build-to-suit) épület elkészülésével a park eléri a teljes kiépítettséget, és 320 000 négyzetméterével a Prologis legnagyobb parkja lesz Közép- és Kelet-Európában.

Az előbérleti megállapodások részletei:
-    7 000 négyzetmétert bérel a Lagermax, egy vezető ausztriai logisztikai és szállítmányozó vállalat,
-    6 400négyzetmétert bérel a HP Tronic Group tulajdonában álló Elektrosped, egy szlovákiai online fogyasztási cikk és elektronikai kiskereskedő vállalat, a Hej.sk e-bolt üzemeltetője.


„Az idei év rekord mennyiségű - 2008 óta a legtöbb - új fejlesztést hozzott a Senec-i térségbe, és a Prologis Park Bratislava továbbra is kiváló teljesítményt nyújt minőség és elhelyezkedés szempontjából” – mondta Martin Polák, a Prologis csehországi és szlovákiai alelnöke. „Az erős kereslet és a korábbi, sikeres spekulatív építkezések miatt vágtunk bele a DC10B bővítésbe, amely alig hetekkel az építkezés megkezdése után már 72 százalékban bérbeadásra került.”


A Prologis Park Bratislava egy modern ipari park, amely 24 kilométerre Pozsony központjától keletre, Senec-től két kilométerre, a nemzetközi repülőtértől pedig 16 kilométerre található. A park jelenlegi gyártó és disztribúciós területe meghaladja a 250 000 négyzetmétert.
A Prologis vezető disztribúciós-létesítmény szolgáltató Szlovákiában, több mint 495 000 logisztikai és ipari területtel (2015. szeptember 30-i adatok szerint).

 

Prologis