A 3. épületben kialakításra kerül egy 27 370 négyzetméteres build-to-suit egység a Csehországban piacvezető üzlettér-tervező vállalat, az EYELEVEL számára, további 11 250 négyzetméternyi területen pedig spekulatív fejlesztés valósul meg, kiszolgálva a helyszínen tapasztalható fokozott keresletet. A 12 méteres tiszta belmagassággal rendelkező épületben okos mérőórát, LED világítást, rendszámtábla-leolvasó rendszert építenek ki, valamint egy dedikált pihenő zóna is kialakításra kerül a területen. Az építkezés várhatóan 2018 negyedik negyedévében zárul.

„A Prologis Park Prague-Airport csehországi portfóliónk egyik legjobban teljesítő tagja, amely kiváló infrastruktúrával rendelkezik. A prágai repülőtér mellett található park közvetlen elérést biztosít az országos és nemzetközi autópályákhoz, így ügyfeleink, mint az EYELEVEL is, az elhelyezkedéséből fakadó számos előnyt ki tudják használni” – mondja Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős vezetője. „Jelenleg négy, összesen 41 630 négyzetméternyi területet bérlő e-kereskedelmi ügyfelünk van a Prologis Park Prague-Airport területén, amely egyértelműen jelzi, hogy a park ideális helyszín a “last touch” típusú termékszállítást végző vállalatok számára.”

A Prologis és az EYELEVEL között létrejött tranzakciót a 108 AGENCY segítette.

A Prologis Park Prague-Airport a D6-os autópálya 7-es kijáratának szomszédságában helyezkedik el, mindössze öt percre a prágai repülőtértől. A parkban jelenleg négy, összesen 87 400 négyzetméteres, teljesen bérbe adott épület található, 38 620 négyzetméter jelenleg fejlesztés alatt áll, ezen felül a park további 9600 négyzetméter fejlesztési potenciállal rendelkezik. Kiváló hozzáférést biztosít a belföldi és nemzetközi szállítmányozási útvonalakhoz a D0, D5 és D1 autópályákon keresztül. A parkban lévő buszmegállóból tömegközlekedéssel könnyedén elérhető Kladno és Prága városa, valamint a vonatállomás is.

A Prologis a maga több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlan szolgáltatója (2018. június 30-i adatok alapján).


Prologis