A vállalat 2004 óta a Prologis ügyfele Lengyelországban, jelenleg több mint 100 000 négyzetméter disztribúciós területet bérel az ország nyolc Prologis parkjának nyolc épületében.


A tranzakciók részletei:

•    25 000 négyzetméter a Prologis Park Chorzow-ban: a 235 000 négyezetméter összterületű park Katowice külterületén, az Ukrajnát Németországgal összekötő A4-es autópálya mentén található, 15 kilométerre a Gliwice-Sośnica csomóponttól, a két legnagyobb lengyelországi nemzetközi szállítmányozási útvonal, az A4-es és az A1-es autópálya kereszteződésétől,

•    15 000 négyzetméter a Prologis Park Blonie II-ben: a 112 000 négyzetméter összterületű disztribúciós park a Błonie-Pass Ipari Zónában található az E30-as út mentén (Berlin-Poznań-Varsó-Biała Podlaska), 25 kilométerre Varsó központjától, és 10 kilométerre a Tłuste csomóponttól.

„Együttműködésünk a Prologis-szal olyan előnyöket kínál, mint például a rugalmas bérleti megállapodások és a gyors döntési folyamat, ami lehetővé teszi a hatékony terjeszkedést, ahogyan azt vállalatunk növekedése megköveteli” – mondta Łukasz Pełko, a Raben Polska régiós igazgatója.

„A Rabennel fennálló hosszú távú partneri viszonyunk igazolja, hogy létesítményeink megfelelnek a logisztikai piac legnagyobb szereplőinek elvárásainak” – mondta Michał Czarnecki alelnök, a Prologis lengyelországi bérbeadási vezetője. „A chorzow-i épületünk különleges, az ügyfél igényeire szabott tulajdonságokkal is rendelkezik, amilyen például a padló négyzetméterenkénti több mint 4 000 mega joule-os tűzterhelhetősége.”

A 2,2 millió négyzetméter logisztikai és ipari területtel rendelkező Prologis vezető disztribúciós létesítményszolgáltató Lengyelországban (2014. december 31-i adatok szerint).

 

Prologis