A 2007-ben és 2008-ban fejlesztett park négy, A-osztályú energiatanúsítvánnyal rendelkező épületében összesen 107 770 négyzetméter A-kategóriás ipari terület található. A 36,4 hektár fejleszthető területtel rendelkező park a Bukarest-Pitesti autópálya mentén található, amely Románia legfontosabb kelet-nyugati útvonala, körülbelül 23 kilométerre Bukarest központjától nyugatra. Ez az egyetlen park Romániában, amelyet a Prologis fejlesztett.

Ben Bannatyne ügyvezető igazgató, a Prologis közép- és kelet-európai vezetője elmondta: „Ez a tranzakció összhangban van befektetési stratégiánkkal, amely portfóliónkat a nemzetközi piacokhoz igazítja. A tranzakció lezárásával a Prologis kilép a romániai piacról.”

Remon Vos a CTP vezérigazgatója elmondta: „A CTP közép-európai piacokra fókuszál, és nemrégiben bővítette romániai projektjei számát, kifejezetten meglévő ügyfelei kiszolgálása érdekében. A CTP ipari ingatlanokat épít gyártó vállalatok számára, és a portfóliója az év végére eléri majd a hárommillió négyzetmétert.”

A Prologis-t a JLL ingatlanügynökség képviselte.

A Prologis a régió öt országában aktív, 4,3 millió négyzetméteres portfóliójával vezető ipari létesítményszolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2015. június 30-i adatok szerint).

 

 

 

Szezám