A megvásárolt portfólió két épületből áll (teljes területe 94 200 négyezetméter, a legközelebbi kilépési lehetőségig hátralevő átlagos bérleti időtartam hat év):

•    egy 56 700 négyzetméteres épületből a lengyelországi, felső sziléziai Gliwicé-ben (új neve: Prologis Park Gliwice). A létesítmény, amelyet a Tesco bérel, a sziléziai agglomeráció központjában található, Lengyelország egyik kulcspiacán – az A1-es és az A4-es transzeurópai hálózatok kereszteződésében.

•    Prologis Park Budapest-Üllő, egy 37 500 négyzetméteres, az Auchan által bérlet épület Budapesten, a nemzetközi repülőtér és az M0-ás körgyűrű közelében, 30 kilométerre a belvárostól.

„Ez a két, prémium ügyfeleknek kiadott ingatlan azért izgalmas kiegészítője a Prologis portfóliójának mindkét országban, mert mind a kettő kiemelten fontos helyszínen, egyre fontosabb, régión belüli kereskedelmi főútvonalakon található” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis régiós vezetője.

A tranzakció során az eladót a Colliers International képviselte.

A 2007 augusztusában alapított PEPF II, egyike annak a négy közös befektetési eszköznek, amelyet a Prologis menedzsel. 2014. március 31-én az alap 253 létesítmény tulajdonosa, amelyek összes területe 5,9 millió négyzetméter, és nettó értéke 3 595,4 millió euró.

A Prologis körülbelül 3,7 millió négyzetméter logisztikai és disztribúciós területet birtokol és menedzsel Közép- és Kelet-Európában (2014. március 31-i adatok szerint).

 

Prologis