A Föld napja ihletésű, öko-tematikájú eseményen faültetéssel ünnepelték a beruházást. Az új épület a hetedik létesítmény lesz a teljes kihasználtsággal működő Prologis Park Budapest-Szigeten. A teljes hazai portfolió szempontjából pedig ez lesz a cég 38. épülete, valamint az első spekulatív fejlesztés a magyar piacon 2008 óta.

„97 százalékos bérbe adottsággal és kiemelkedő, 90 %-os ügyfélmegtartási rátával rendelkezünk Magyarországon, ezért most van itt az ideje, hogy elkezdjük bővíteni portfoliónkat és új fejlesztéseket indítsunk” - mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi ügyvezetője. „Az új, modern létesítmény minden tekintetben megfelel potenciális bérlőink elvárásainak, hiszen a Prologis ügyfélközpontú, minőségi üzemeltetési szolgáltatásait kombinálja a fenntartható fejlődés szellemiségével."

A Prologis Park Budapest-Sziget jelenleg hat, teljes kihasználtsággal működő épületet foglal magába, összesen 128.000 négyzetméteren. A park Szigetszentmiklós ipari területén helyezkedik el, közvetlen hozzáférést biztosítva a hazai és nemzetközi közúti hálózatokhoz, az M0-ás budapesti körgyűrűjén keresztül.

A Prologis portfoliója Magyarországon összesen több mint 610.000 négyzetméter ipari területet és nyolc parkot foglal magába Budapest vonzáskörzetében és Hegyeshalmon. A Prologis vezető ipari létesítményszolgáltató Magyarországon, mintegy 30 százalékos piaci részesedéssel.

 


Prologis