Az építkezés várhatóan 2018 második negyedévében fejeződik be.


A jelenleg fejlesztés alatt álló Prologis Park Nitra, amely a jövőben összesen 95.000 négyzetméternyi bérelhető területet kínál, az új Jaguar Land Rover üzem mellett helyezkedik el. A park modern logisztikai épületei és a prémium helyszín kiemelten vonzza az OEM (eredeti berendezés) gyártók nemzetközi és helyi beszállítóit, ennek eredményeként a 62.325 négyzetméteres fejlesztésből 34.000 négyzetmétert már előzetesen bérbe adtak hat ügyfélnek. További 15.600 négyzetméternyi terület bérbeadásáról jelenleg is tárgyalnak hat ügyféllel, ezzel a két épület összesen körülbelül 80 százaléka talál előzetesen bérlőre.


„A Prologis Park Nitra növekvő portfóliónk értékes része lesz Szlovákiában, ahol mi vagyunk a piacvezető ipari ingatlanszolgáltató,” mondta Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. „Szlovák portfóliónk 100 százalékos bérbeadottsággal rendelkezik, ez a kivételesen magas kereslet abból fakad, hogy a Prologis képes az ügyfelek kifinomult logisztikai igényeit rugalmasan kielégíteni, valamint a legújabb technológiai eljárásokat és páratlan üzemeltetési szolgáltatást biztosítani számukra.”

A Prologis Park Nitra a Jaguar Land Rover üzem mellet, Pozsonytól körülbelül 100 kilométerre keletre, az R1 autópálya közelében helyezkedik el. A helyszín kiváló hozzáférést biztosít a szomszédos autógyártó üzemhez, továbbá a szlovák fővároshoz, valamint Ausztria, Németország, Csehország és Magyarország piacaihoz is.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4.7 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlanszolgáltatójának számít (2017. június 30-i adatok alapján).

 

ProLogis