A jelentés megállapítja, hogy a logisztikai ingatlanok iránti kereslet továbbra is sokrétű, és számos iparág terjeszkedéséből fakad. A vállalat kutatási csoportja három területre fokuszálta kutatását:

•    A fogyasztókat kiszolgáló ügyfelek: a legnagyobb, a tavalyi bérbeadási aktivitás jelentős részét is adó csoport a logisztikán belül,
•    A számos, például az elektronikai, lakásépítési, autóipari és e-kereskedelmi szektorokban tapasztalt erős növekedés,
•    A tanulmány kiemeli a logisztikai szolgáltatókat, amelyek a jövőbeni növekedés forrásai lehetnek

„Az ügyelek iparágai és a logisztikai kereslet egyaránt erősen növekszenek” – mondta Chris Caton, a Prologis Research vezetője, alelnök. „A tavalyi év során egyértelműen javult az új bérleti megállapodásokkal kapcsolatos döntéshozási környezet. Az ügyfelek egyre inkább felismerik a lehetőséget, hogy rögzítsék a jelenlegi árakat még az elérhető területek hiánya, a szerény fejlesztési tevékenység és a helyettesítési költségek emelkedése miatt várható drágulás előtt.”

A teljes jelentés elérhető angol nyelven a www.prologis.com Research menüpontja alatt.

A Prologis Research felméri, elemzi és közzéteszi az ingatlan és az ellátási lánc menedzsment szektor kulcstrendjeit és dinamikáit, globális nézőpontból kínálva betekintést ügyfelei, befektetői és a nyilvánosság számára.

 

Prologis