A Science Based Targets Initiative (SBTi) elnevezésű szervezet irányítása alatt az SBT-k rendszere egy nemzetközileg elismert módszer, amely segíti a vállalkozásokat, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló célkitűzéseiket a tudományos eredményeknek megfelelően határozzák meg.

Az Éghajlatváltozással foglalkozó Kormányközi Bizottság (IPCC) által nemrégiben kiadott jelentés szerint azonnali intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy elkerülhessük a várhatóan 2030 körül bekövetkező klímakatasztrófát. A Prologis azon kevés vállalat közé tartozik, amelyek az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében kezdeményező szerepet vállaltak, klímaváltozással kapcsolatos célokat tűztek ki és ezeket hivatalosan jóvá is hagyatták. A klímaváltozási célkitűzéseket meghatározó 492 nemzetközi cég kevesebb mint 25 százalékának, köztük mindössze 11 ingatlanfejlesztő vállalatnak sikerült elérnie, hogy célkitűzéseiket az SBTi jóváhagyja. A Prologis az első logisztikai ingatlanfejlesztő, amelynek a klímaváltozási céljait a szervezet jóváhagyta.

A Prologis SBT célkitűzései a következőket tartalmazzák: „A Prologis az 1. és 2. körbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásait 2025-ig 21 százalékkal, 2040-ig pedig 56 százalékkal kívánja csökkenteni a 2016-os bázisévhez képest. A Prologis továbbá a 2016-os bázisévhez képest a 3. körbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásait 2025-ig 15 százalékkal, 2040-ig 40 százalékkal kívánja csökkenteni.”

A Prologis a 2016-os bázisévben mért üvegházhatású gázkibocsátási mutatóival kapcsolatos információk a vállalat  2017. évi fenntarthatósági jelentésében olvashatók.

A Prologis aktív szerepet vállal az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A vállalat a kitűzött időnél négy évvel korábban teljesítette célkitűzését, hogy 2020-ra 20 százalékkal csökkenti az 1. és 2. körbe tartozó üvegházhatású gázok kibocsátását. A Prologis az alábbi azonnali intézkedések bevezetése révén kívánja megvalósítani a klímaváltozással kapcsolatos célkitűzéseit:

- A Prologis tovább folytatja a környezetbarát új technológiák bevezetését és a hatékonyság növelését szolgáló épülettervezési megoldások alkalmazását saját központja, irodái és ingatlanai esetében.
- A Prologis a legjobb gyakorlatok és technológiák alkalmazásával, valamint különféle programok, pl. a LightSmart, azaz a LED világításra történő átállás és napenergia-berendezések telepítése révén továbbra is segíti ügyfeleit a környezetre gyakorolt hatások csökkentésében.
- A vállalat környezetvédelmi és társadalmi kérdésekért felelős csapata folyamatosan továbbképzést nyújt a Prologis munkatársai számára a hosszú távú környezetvédelmi felelősségvállalási kezdeményezések és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését célzó stratégiák területén.

Tudjon meg többet a környezeti és társadalmi felelősségvállalás érdekében hozott intézkedéseinkről, a fenntartható tervezésről, fejlesztésről, tevékenységeinkről és vállalati kultúránkról, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy a Prologis hosszú távon értéket teremtsen ügyfelei, befektetői, munkavállalói és a környező települések számára.

 

Prologis