A beszámoló néhány fontos megállapítása:

Környezettudatosság


•    A 2015-ben megvalósult és környezettudatosságot igazoló tanúsítvánnyal ellátott 45 projektünk 4.572.000 négyzetméterrel növelte a fenntartható épületek alapterületét, ezzel 15 országban, 173 projekt révén az ilyen jellegű ingatlanok összterülete már meghaladja a 20.726.000 négyzetmétert.
•    Ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében 9 országban 30 megawattról (MW) 149 MW-ra növeltük a napenergia felhasználást.
•    2014-hez képest 68 százalékról 73-ra növeltük a hatékony világítási megoldások arányát portfóliónkban.

Társadalmi felelősségvállalás


•    1.5 millió dollárt adományozott helyi nonprofit szervezeteknek a Prologis és a Prologis Alapítvány.
•    A Prologis IMPACT Day elnevezésű globális önkéntes napunkat is beleértve, több mint 9.900 munkaórát fordítottunk 60 nonprofit, köztük oktatási, humanitárius és környezetvédő szervezet munkájának segítésére.
•    A Prologis ’Space for Good’ programjának keretein belül épületeink 105 hónapnyi díjmentes használatát biztosítottunk 18 nonprofit szervezetnek.

Vállalatirányítás és vállalati etika


•    A Green Street Advisors ingatlanpiaci elemző REIT analízise szerint tizenharmadik éve vagyunk piacvezetők vállalatirányítási szempontból.

„Büszkén tekintek vissza a múlt évre, kollégáim inspiráló erőfeszítéseire és a fenntarthatóság terén elért eredményeinkre” – mondta Jeannie Renne-Malone fenntarthatóságért felelős alelnök. „Fenntarthatósági programunk mozgatórugója munkatársaink és közösségeink kompromisszumok nélküli összefogásában és cselekedeteiben rejlik. Továbbra is kitartóan dolgozunk, hogy a Prologis föl tudja venni a versenyt a globális kihívásokkal, és hogy a fenntarthatósági programunk maradandó, pozitív hatással legyen az elkövetkező generációk életére.”

A külső ellenőrzésen is átesett riport a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés (Global Reporting Initiative (GRI) követelményeinek megfelelően készült, és összhangban van a Fenntarthatósági jelentések készítésére vonatkozó GRI G4 útmutatóval, valamint az Építőipari és Ingatlan Szektor Melléklettel (Construction and Real Estate Sector Supplement, CRESS).

A teljes, angol nyelvű riport elérhető online, ide kattintva: http://www.prologis.com/docs/Prologis%202015%20Sustainability%20Report.pdf.

 

 

Prologis