A megállapodás a következőket foglalja magába:

•    5 160 négyzetméter terület a DC8-as épületben a Logflex számára. A cseh logisztikai szolgáltató céggel való megállapodást a 108 Agency segítette.

•    5 200 négyzetméter terület a DC9-es épületben a Nagel csoportnak. A Nagel mélyhűtött áru szállítására specializálódott, Európa-szerte jelenlévő logisztikai szolgáltató cég. Az új bérleti szerződéssel egy időben a vállalat további 13 700 négyzetméterrel bővítette területét a Prologis Park Prague D1 West DC2-es épületében.


Mindkét létesítmény tervezett átadási ideje a 2016-os év harmadik negyedéve. A bérlői aktivitás fokozatos, és a keresletnövekedés a kelet-közép-európai régió többi piacán is jelentős. A Prologis magyar portfóliójában 97,5 százalékon áll a kihasználtsági mutató.

„Izgalommal tölt el minket, hogy ekkora földterületet sikerült megszereznünk az egyik legkeresettebb térségben, ráadásul rögtön 100 százalékos kihasználtsággal.” – nyilatkozta Martin Polák, a Prologis kelet-közép európai  régiójának vezetője. „Ez a tervezett terjeszkedés teljes mértékben összhangban áll azzal a stratégiánkkal, hogy a lehető legjobb helyszínt biztosítsuk ügyfeleink számára üzleti tevékenységeik folytatásához. A D1-es zóna ideális helyszínt jelent a régióban működő vállalatok számára, amely egyben magyarázatot ad az itt tapasztalt kereslet folyamatosan magas szintjére.”

A Prologis Park Prague D1 East hozzávetőlegesen 11 kilométerre délkeletre fekszik Prágától a Říčany-Jesenice csomópontban és jelenleg 7 épületben, összesen 130 000 négyzetméternyi modern ipari területtel rendelkezik. A D1 autópályához való közelségéből adódóan kiválóan megközelíthető Prága belvárosából, valamint számos bel- és külföldi kereskedelmi útvonalról is.

A Prologis a maga több mint 950 000 négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlan szolgáltatója. (2015. december 31-i adatok alapján).

 

 

Prologis