A fejlesztési projektek az alábbiak:

- 20 300 négyzetméter a Jotul Polska számára, amely a nagy múltú, tűzhelyeket és kandallókat gyártó norvég Jøtul AS új leányvállalata. Az épület átlagon felüli, 130 métert meghaladó mélysége optimalizálni fogja a kandallók összeszereléséhez, festéséhez és zománcozásához használt gyártósor folyamatait és elrendezését. Az egysoros elrendezésen túl kompresszorok, speciális szellőztető rendszer és további világítótestek is kiépítésre kerülnek az épületben. A projekt várhatóan 2019 negyedik negyedévében zárul. A tranzakciót a CBRE segítette.

- 18 300 négyzetméter a Prologis régi ügyfele, a Yusen Logistics globális logisztikai vállalat számára, amely az ellátási lánc területén kínál teljes körű megoldásokat. A vállalat szolgáltatási palettájában minden típusú szállítási mód megtalálható, beleértve a nemzetközi szállítmányozás, raktározás, export oldali ügyintézés és a project cargo területeit, valamint a személyre szabott ellátásilánc-megoldások kidolgozását és menedzselését is. Az épület felépítése az ügyfél folyamataira szabott, különösen a rakodáshoz használt hely tekintetében, amelynek hatékony kialakítását teljes mértékben a vállalat működésére optimalizálták. A projekt további fejlesztései között található az átlagon felüli, 130 métert meghaladó épületmélység, a megnövelt világítás a rakodóterületen, a LED világítási rendszer kiépítése, egy akkumulátor töltőhelyiség és védett raklaptároló, valamint hídmérleg a kamionok számára. A projekt várhatóan 2019 harmadik negyedévében zárul. A bővüléshez kapcsolódó bérleti szerződést a JLL segítette.

„Skandináviából való elköltözésünkkor nem csupán egy fejlesztőt, hanem egy megbízható partnert kerestünk projektünkhöz. A Prologis csapatának egyedülálló, professzionális hozzáállása, nyitottsága és megbízhatósága, valamint a park minősége és elhelyezkedése meggyőzött bennünket arról, hogy ez volt a legjobb választás,” – mondja Lars Tore Heggem, a Jøtul AS ügyvezető igazgatója.

„Hosszú távú kapcsolatunk a Prologisszal erős partnerségen és szoros együttműködésen alapszik. 2007 óta sikeresen növeljük üzleti tevékenységünket a Prologis Park Wroclaw IV területén, így természetes volt, hogy a továbbiakban is itt bővülünk,” – mondja Marek Więckowicz, a Yusen Logistics ügyvezető igazgatója.

„A Prologis Park Wrocław IV Alsó-Szilézia fővárosának központjához közel fekszik. A városból könnyen megközelíthető park a jól képzett munkaerőhöz is hozzáférést biztosít, amely manapság az egyik legfontosabb szempont a vállalatok számára. Parkunk tökéletes helyszín a Jotul első közép-európai beruházásához és ideális választás a Yusen Logistics bővüléséhez. Mindkét ügyfelünknek sikeres üzleti növekedést kívánunk wrocławi parkunkban,” – mondja Magdalena Kostjan, a Prologis lengyelországi bérbeadásért felelős menedzsere.

Mint ahogy más Prologis épület esetében, az ingatlankezelést és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat segítő online megoldásokat fognak alkalmazni az új épületekben is. Ilyen például az okos mérőrendszer kiépítése, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a mérőórákhoz való távoli hozzáférést és a fogyasztás nyomon követését az épületekben.

A Prologis Park Wrocław IV Kąty Wrocławskie területén, Wrocław belvárosától 35 kilométerre és a Bielany csomóponttól 13 kilométerre található. A disztribúciós központ mellett halad el Wrocław nyugati körgyűrűje is. A két projekt lezárultával a három, összesen 50 000 négyzetméteres épületből álló park teljesen megfejlesztett lesz.

A Prologis a maga több mint 1,85 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Lengyelország egyik vezető ipari ingatlanszolgáltatója (2019. március 31-i adatok alapján).

 

Prologis