Bérbeadási tevékenység

A Prologis több mint 387 000 négyzetméter területet adott bérbe a régióban a harmadik negyedévben, ami 57%-os növekedést jelent 2013 azonos időszakához képest. Az összes tranzakció több mint 38%-át Lengyelországbankötötték. 178 000 négyzetméterről született új megállapodás, 173 000 négyzetméter bérleti szerződését hosszabbították meg, a fennmaradó területet rövidtávú megállapodások keretében adták ki.

A Prologis régiós portfóliójának 7,7%-a volt kiadó a harmadik negyedév végén.


A nagyobb tranzakciók részletei:

Új megállapodások

Terület (m²)    Ügyfél                          Helyszín
22080             syncreon                      Prologis Park Budapest-Gyál, Magyarország
16 147            Logistics E van Wijk     Prologis Park Bucharest A1, Románia
12 681            Alza                              Prologis Park Prague-Uzice, Csehország
7 473              LeaderLogistics            Prologis Park Wrocław III, Lengyelország


Meghosszabbított megállapodások

25433             Calberson                    Prologis Park Bucharest A1, Románia
16 911            Volkswagen Group       Prologis Park Poznań II,  Lengyelország
12 692            VF CzechServices         Prologis Park Prague-Uzice,  Csehország
11 052            HiLogistics                    Prologis Park Wrocław IV,  Lengyelország
10 914            dm-drogeriemarkt        Prologis Park Bratislava, Szlovákia

 


Harmadik negyedéves felvásárlások és fejlesztések


A Prologis 25 épületet, összesen 324 000 négyzetmétert vásárolt a lengyelországi, szlovákiai, csehországi és magyarországi piacokon, jelentősen diszkontált, közel helyettesítési áron.

A vállalat emellett négy épületet fejezett be összesen 70 500 négyzetméteren Wroclaw-ban, Szczecin-ben és Pozsonyban. Többek közt az első kisvállalatokat kiszolgáló (SBU) létesítményt, amely a Prologis Park Wroclaw III területén található, 18 200 négyzetméteres területének 75%-a már előzetesen bérlőre talált.

A Prologis szeptember végén jelentette be egy 31 190 négyzetméteres, személyre szabott (BTS) létesítmény építését a CERVA részére, a nemrégiben megvásárolt Prologis Park Prague-Airport területén.Ebben a parkban  egy 30 000 négyzetméteres spekulatív épület is épül.

„Harmadik negyedéves eredményeink jól tükrözik a gyorsan helyreálló piacokat, mint például Prága, Poznań és Wrocław, más régiós piacokon viszont még várat magára a bérbeadás növekedése” – mondta Ben Bannatyne a Prologis közép- és kelet-európai vezetője és ügyvezető igazgatója. „A gazdasági környezet és az előnyös felvásárlások lehetősége miatt helyi irodáink versenyelőnyt kínálnak a régióbeli befektetésekhez.”

A Prologis a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia, és Románia) aktív, 4,1 millió négyzetméteres regionális portfóliójával vezető disztribúciós-létesítmény üzemeltető Közép- és Kelet-Európában (2014.szeptember 30-i adatok szerint).

 

 

Szezám Kommunikáció