Az új létesítmény a wrocław-i piac legrugalmasabb kialakítású ipari ingatlana lesz, már 650 négyzetméteres egységek is bérlehetőek. Az építkezés várhatóan 2014 harmadik negyedévében fejeződik be.

A két, összesen 6 500 négyzetméterről szóló, előre megkötött bérleti szerződés részletei:

•    5 500 négyzetmétert bérel a Neuca, a gyógyászati termékek legnagyobb lengyelországi disztribútora, amely tovább kívánja fejleszteni régiós működését. A bérleti megállapodás tíz évre szól.

•    1 300 négyzetmétert bérel a Metalcom Sp. z o.o., egy hagyományos és különleges rögzítési és felfüggesztési megoldásokat gyártó vállalat. A Prologis létesítményére azért esett a választás, mert a rendelkezésre álló kisméretű, „A” kategóriás, dokkoló és szintbeli kapukkal is rendelkező egységek kínálata alacsony.

„A wrocław-i régióban hónapok óta folyamatosan növekvő igény mutatkozik a modern logisztikai területek iránt” – mondta Ewa Zawadzka, a Prologis alelnöke és lengyelországi fejlesztési vezetője. „Ez a létesítmény egyedülálló módon egyaránt megfelel a kis- és nagyvállalatok könnyen alakítható, jó minőségű területek iránti igényeinek.”

A Prologis Park Wrocław III a várostól hét kilométerre, délkeletre található a wrocław-i körgyűrűn, 3,5 kilométerre a város repülőterétől, a Granicza utcánál. A 130 000 négyzetméteres modern disztribúciós park az új létesítménnyel eléri a teljes kiépítettséget, jelenlegi kihasználtsága jelenleg 91%-os.

A Prologis 1,97 millió négyzetméteres logisztikai és disztribúciós-terület portfóliójával Lengyelország vezető ipari-terület szolgáltatója (2013. december 31-i adatok szerint).

 

Prologis