Működési eredmények – 2021. harmadik negyedév
 
•    Teljes portfolió: 19,6 millió négyzetméter*
•    Teljes portfólió, Közép-Európa: 4,5 millió négyzetméter*
•    A harmadik negyedév közép-európai teljes bérleti tevékenysége: 243 840 négyzetméter:
o    39 500 négyzetméter területre kötött új bérleti megállapodás
o    110 000 négyzetméter területen megújított bérleti szerződés
•    Bérleti díj változás: +8,4 százalék
 
* magában foglalja az üzemeltetést, a fejlesztést, az eladásra tartott egyéb termékeket és a VAA / VAC-t
 
 Tőkeallokáció – 2021. harmadik negyedév
 
Kezdődő fejlesztések
Kilenc új fejlesztés indult, amelyek összesen 174 730 négyzetméter nettó bérbeadható területet foglalnak magukban a Csehországban, Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Ezekből kettő jellemzően build-to-suit fejlesztésként indult (Prologis Park Dortmund, Németország; Prologis Park Interporto Bologna, Olaszország), míg a további hét spekulatív fejlesztés volt, amelyekkel a Prologis közvetlenül a növekvő ügyféligényre reagált.
 
Beszerzések
A Prologis Európa egy 47 807 négyzetméter nettó bérbeadható területtel rendelkező épületet  vásárolt meg a piacon Belgiumban, valamint kilenc földterületet, amelyek együttes mérete 285 898 négyzetméter Németországban, Olaszországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.
 
 Ben Bannatyne, a Prologis Europe elnökének külön megjegyzése:

„Bár az ellátási korlátok továbbra sem működnek akadálytalanul, a harmadik negyedéves tevékenységünk azt mutatja, hogy az adatalapú, előremutató gondolkodásunk, meglátásaink, valamint erős iparági és közösségi kapcsolataink továbbra is vonzó lehetőségeket kínálnak ügyfeleink és befektetőink számára.
 
Az innováció, a technológia és a folyamatos fejlesztés iránti elkötelezettségünkkel képesek vagyunk arra, hogy ügyfeleinknek iparágvezető szinten kínáljunk megoldásokat kínáljunk az olyan dinamikus európai piacokon, mint például Berlin, Párizs és London. A logisztika számára kulcsfontosságú, hogy képesek legyünk felszabadítani központi területeket is, valamint olyan városfejlesztési stratégiával rendelkezzünk, amely megfelel a mai ügyfelek logisztikai igényeinek.
 
Az innováció kulcsfontosságú tényező a piacon manapság. A Prologisnál folyamatosan arra ösztönözzük munkatársainkat, hogy kreatívan és az iparágban megszokott normáktól eltérő megoldásokban is gondolkodjanak. A környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és az irányítás (ESG) iránti elkötelezettségünk remek példa erre. Alapvetően hiszünk abban, hogy a közösségeinkben való jó kapcsolatok kialakítása kulcsfontosságú a hosszú távú, megbízható partneri kapcsolatok kiépítéséhez, miközben megteremtjük az ügyfeleink által kívánt fenntartható fejlődési lehetőségeket.”

 

Prologis