A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy befejezte egy 18.100 négyzetméteres build-to-suit (BTS) épület fejlesztését a Prologis Park Stryków területén az Arvato Polska részére, amely az átfogó outsourcing szolgáltatások terén piacvezető vállalat.

A tervezettnél korábban átadott új épület – a Prologis 2016-os beruházását követően – immár a második projekt az Arvato Polska részére, amellyel együtt a vállalat összesen 40.400 négyzetméternyi területet bérel a Prologis Park Stryków területén.

„Ez már a második épület a Prologis Park Stryków területén, amelynek fejlesztése az Arvato egyéni igényei szerint történt. Ügyfelünk a kiváló együttműködésünknek és a kitűnő közép-lengyelországi elhelyezkedésnek köszönhetően döntött úgy, hogy tovább bővíti tevékenységét a parkunkban. Az új épület az Arvato Polska egyik divatipari ügyfelének kiszolgálására készült. A padlózat megerősítése mellett kiegészítő fényforrásokkal ellátott munkaterületeket és egy félemeletet is kialakítottunk az épületben” – mondta Ewa Zawadzka, a Prologis Lengyelország fejlesztésekért felelős vezetője.

A Prologis fenntartható fejlődési stratégiájának megfelelően az új épületet BREEAM akkreditációra terjesztették fel. A modern logisztikai épületet LED világítással és okos mérőórákkal látták el. A kialakítás során elvégzett hőtérképes vizsgálat és légtömörség mérés eredményei biztosítják a maximális energiahatékonyságot az épületben.

A jelenleg 40.400 négyzetméter alapterületű Prologis Park Stryków a Gdańsk és Bécs közötti A1/E75, illetve a Berlinből Moszkvába vezető A2/E30 autópályák közös szakaszától egy kilométerre található. Ez az úthálózat zökkenőmentes elérést biztosít Łódź városához és annak vonzáskörzetéhez, valamint az ország többi részéhez. A park összterülete 78.800 négyzetméter lesz.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4.7 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlanszolgáltatójának számít (2017. június 30-i adatok alapján).

 


ProLogis