Az eredményeket Davosban, a Világgazdasági Fórumon publikálták.

A 2020-as elismeréssel a Prologis tizenegyedik alkalommal került a rangos összesítésbe. A fenntarthatóság terén végzett tevékenységeket illetően a listán szereplő 100 vállalat a világ legfelső 1 százalékát alkotja. A szakmai jegyzéket a Corporate Knights - egy specializált médiavállalat és befektetéseket kutató cég - állítja össze, amely változatos mérőszámok alapján rangsorolja a tőzsdén jegyzett globális részvénytársaságok környezetvédelmi, társadalmi felelősségvállalási és vállalatirányítási (ESG) tevékenységeit. Az általuk kialakított összesítés széles körben elfogadott, irányadó értékelési platform a fenntarthatóság tekintetében.

„Ez az elismerés nem csupán az ingatlanszegmensen belül, hanem a globális vállalatok széles körében is alátámasztja vezető szerepünket” – mondta Edward S. Nekritz, a Prologis jogi igazgatója és a vállalat ESG programjainak vezetője. „Továbbra is kitartunk az iparágat meghatározó innováció mellet, tevékenységeinket erre a területre fókuszáljuk a jövőben is.”

A Corporate Knights elemzésének keretében globális iparági szakértők összesen 7395 vállalatot vettek górcső alá és értékeltek 21 kvantitatív kulcsfontosságú teljesítménymutató (köztük az üveghatású gázkibocsátás, a tiszta bevétel, a vezetőség változatos összetétele és az adózás utáni bevétel mérőszámai) alapján. A súlyozást az egyes iparágak hatásának megfelelően alakították ki.

„Ez a lista rávilágít arra, hogy azok a vállalatok, amelyek működésük alapjaiba foglalják a fenntarthatóságot, túlélik és túlteljesítik a versenytársakat” – mondta Toby Heaps, a Corporate Knights elnök-vezérigazgatója.

 

Prologis