„Wroclaw jelenleg az egyik legkeresettebb helyszín a lengyelországi logisztikai területek piacán, a legkevesebb kiadó területtel” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis régiós ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt két évben számos személyre szabott (BTS) fejlesztés készült el a Prologis Park Wroclaw V területén, ami igazolja ügyfeleink hitét a folyamatosan növekvő keresletben ezen a piacon. Kiváló elhelyezkedésű földkészleteink birtokában képesek vagyunk azonnal elindítani a fejlesztést, hogy meg tudjunk felelni ennek a keresletnek.”

A Prologis Park Wroclaw V teljes területe 90 000 négyzetméter, ügyfelei az Eko Holding, a Neonet, a Tradis, és a UPM Raflatac. A park további fejlesztési potenciálja 125 000 négyezetméter.

A wroclaw-i körgyűrű mellett, Nowa Wieś Wrocławska területén található „A” osztályú logisztikai park körülbelül három kilométerre esik az A4-es autópálya (Berlin – Wroclaw – Ukrajna) és az S8/E67-es gyorsforgalmi út Wroclaw Bielany csomópontjától. 

A Prologis, amely körülbelül 3,6 millió négyzetméteres logisztikai és disztribúciós-terület portfóliójával a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Románia) aktív, vezető ipari-terület szolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2013. december 31-i adatok szerint).

 

Prologis