A tranzakciók részletei:


•    106 000 négyzetméter bérleti szerződését hosszabbítja meg, és 31 000 négyzetméterrel bővíti bérelt területét a Prologis Park Prague-Jirny-ben a DHL, a nemzetközi logisztikai szolgáltató vállalat;

•    9 760 négyzetméter bérleti szerződését hosszabbítja meg, és területét 5 800 négyzetméterrel bővíti a Prologis Park Prague-Jirny-ben az LGI, egy nemzetközi logisztikai szolgáltató. A tranzakció során a 108 ingatlanügynökség közreműködött brókerként.


„A Prologis Park Prague-Jirny iránti kereslet meglévő és potenciális ügyfeleink részéről egyaránt nagyon erős, amelyet a park 100 százalékos kihasználtsága, és látványos, szintén 100 százalékos ügyfélmegtartási rátája is jelez” – mondta Pavlina Plaskova, a Prologis csehországi bérbeadási menedzsere. „Számunkra a legfontosabb továbbra is ügyfeleink tevékenységének optimalizálása. A park elhelyezkedése ideális platformot kínál ahhoz, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásaiknak és túl is szárnyaljuk azokat.”


A Prologis Park Prague-Jirny egy korszerű disztribúciós park, amely jelenleg 266 000 négyzetméter disztribúciós területet foglal magába, valamint egy épülő 28 830 négyzetméteres igényre szabott létesítményt a Globus részére. A park 8 kilométerre Prága központjától keletre található, közvetlenül a D11-es autópálya mentén, amely hatékony helyi és a környező országokba irányuló disztribúciót tesz lehetővé.


A Prologis az egyik vezető disztribúciós-létesítmény szolgáltató Csehországban, több mint 952 000 logisztikai és ipari területtel (2015. szeptember 30-i adatok szerint).

 

 

Prologis