„Csehországban jelentős kereslet mutatkozik gyártó- és összeszerelő-létesítmények iránt, és a trend előtt járva a Prologis tőkét kovácsolhat előnyéből, amit a már megkezdett fejlesztések (három személyre szabott és egy spekulatív épület) jelentenek a prágai körzetben” – mondta Marek Muller, a Prologis csehországi fejlesztési és bérbeadási igazgatója. „Rengeteg tapasztalatot szereztünk a létesítményeink egyéni ügyféligényekhez igazítása terén, és jelenlegi fejlesztéseink során demonstrálni tudjuk szakértelmünket egyre diverzifikáltabb ügyfélbázisunk előtt”.

A Prologis Park Prague-Jirny jelenlegi összterülete 212 000, további építési potenciálja 120 000 négyzetméter. A 97%-ban kiadott park 20 kilométerre, keletre található Prágától, közvetlen kapcsolata a D11-es autópályával hatékony helyi, és a szomszédos országok piacaira irányuló disztribúciót tesz lehetővé.

A Prologis csehországi és szlovákiai, tulajdonolt és menedzselt portfóliója több mint 1,2 millió négyzetméteres. A Prologis a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia, és Románia) aktív, 4,1 millió négyzetméteres regionális portfóliójával vezető disztribúciós-létesítmény üzemeltető Közép- és Kelet-Európában (2014.szeptember 30-i adatok szerint).

 

Szezám