„A március 14-17. között megrendezésre kerülő kiállításon mutatjuk be a közel 200 000 m2-en megvalósuló beruházásunkat. Biatorbágyon, az M0-M1 autópályák kereszteződése melletti terület minden szempontból prémium lokációja a Nyugat-budapesti logisztikai piacnak. Két ütemben, összesen 65 000 m2 csarnokot tervezünk felépíteni, melyből az első ütem első épülete már elkészült, egy építés alatt áll, egy továbbinak a kivitelezése pedig márciusban indul.” – nyilatkozta portálunknak Bócsi Levente, a Limitless Park fejlesztési igazgatója.
 
Az első ütemben a kisebb, 1500-3000 m2-es épületekben kereskedelmi, szolgáltató és összeszerelő tevékenységet folytató cégek kezdik meg működésüket, illetve last mile logisztika is helyet kap. A második ütemben nagyobb, 15 000 - 20 000 m2-es épületek valósulnak meg, kiszolgálva a logisztikai, könnyűipari, összeszerelő, illetve egyéb környezetet nem károsító tevékenységet folytató cégek igényeit. A parkba olyan cégeket várnak, amelyeknek fontos a környezettudatosság és az energiafüggetlenség, valamint a prémium lokáció nyújtotta előnyök, hiszen karnyújtásnyira van az M0-M1 csomópont, valamint Budapest központja is 15-20 perc alatt elérhető.
 
„A fejlesztésnél igyekszünk maximálisan kihasználni az igazán prémium lokáció és a zöld környezet adottságait, hiszen a területünk egy erdő mellett található és még panorámás is a környező dombokra, nem mellesleg látható az M1 és M0 autópályáról. Az épületeket az ESG alapelveinek megfelelően terveztük meg, környezetbarát megoldásokat alkalmazva, az energiaoptimalizációt szem előtt tartva. A vezetékes energiától és közművektől a lehető legnagyobb mértékben függetlenedni tudó parkot kívánunk létrehozni, amit a lehető legtöbb napelem elhelyezésével és hőszivattyús hűtés/fűtés megoldással támogatunk.” – foglalta össze a Limitless Park legfontosabb előnyöket a szakember.

Az épületek hőháztartásának javítását is segíti az irodák feletti zöldtető és a falakra felfuttatott zöld növényzet. A vezetékes vizet a tűzivíz és ivóvíz célra tervezték, fúrt kútból nyerik a mosdók használatához szükséges mennyiséget. A keletkezett szennyvizet ökológikus módon helyben kezelik, nem terhelve ezzel a városi hálózatot. Céljuk a BREEAM Excelent minősítés megszerzése és a legzöldebb ipari park megvalósítása. A 3D videó kézzelfogható módon mutatja be a megvalósuló épületeket:
https://www.youtube.com/watch?v=x8tYzsnUWCc


Irodakereso.info