A tartós kapcsolatok többnyire nem véletlenül olyan tartósak. A Prologis – mint a jövőre koncentráló fejlesztő és hosszú távú logisztikai ingatlantulajdonos – különös figyelemmel ápolja a sokféle ügyfelével fenntartott kapcsolatait. Nem csupán a hatékony üzleti tevékenységhez szükséges helyet biztosítjuk, de a legfontosabb piacainkon olyan értéknövelő kezdeményezéseket is kínálunk a számukra, amelyek növekedési és környezetvédelmi céljaikat egyaránt elősegítik.

A logisztikai ingatlanok új generációja

Most adtunk át egy nagyon különleges épületet a páneurópai régióban mindenhol jelenlévő ügyfelünk, a L’Oreal számára a németországi Muggensturm városában. Bár az épület 101 000 négyzetméteres alapterülete is óriási (ez a L’Oreal eddigi legnagyobb disztribúciós központja a világon), mégsem a mérete teszi igazán különlegessé, hanem a kialakítása, amely állandó CO2-semleges működést tesz lehetővé.

A 18 hektár területű új logisztikai központ a L’Oreal németországi, ausztriai és svájci piacait szolgálja ki. A tervezéstől az üzemeltetésig a fenntarthatóság volt a legfontosabb szempont az épület fejlesztése során. A központ funkcionalitása a jelen és a jövő logisztikai sztenderdjeinek megfelelően teljes mértékben egyedi kialakítású. Az épület üzemelése fenntartható energiára épül. A zöldterületek öntözése, a csarnokok takarítása és a WC-k leöblítése esővízzel történik. Az épület különlegesen jól szigetelt, a megvilágítást energiatakarékos LED-rendszer biztosítja, a tetőn található napelemek csúcsteljesítménye pedig 2,0 MW.

A fejlesztés során a környezet természetes kialakítására és a helyszín jellegzetességeire is nagy figyelmet fordítottunk. A helyi önkormányzattal együttműködésben alakítottuk ki és valósítottuk meg az itt élő fajok – elsősorban az őshonos pacsirta – védelmét szolgáló intézkedéseket. Az épület tetején 30 000 m2 természetvédelmi területet alakítottunk ki.

Az ügyfélkapcsolatok értéke

Az ügyfelek kényelmét és a környezetvédelmet célzó kezdeményezéseket illetően elért eredményeink jól nyomon követhetők. A szóban forgó CO2-semleges projekttel kapcsolatos együttműködésünk sikerének egyik fontos összetevője, hogy a fenntarthatósági stratégiánk összhangban van a L’Oreal saját magas szintű környezetvédelmi szabványaival. Ugyanilyen lényeges tényező, hogy Európa-szerte régóta fennálló üzleti kapcsolatot ápolunk a vállalattal. Mivel elégedettek a szolgáltatásainkkal, hogy összekötjük őket a legnagyobb piacaikkal és a különféle logisztikai igényeiknek megfelelő rugalmas, tartós és fenntartható megoldásokat kínálunk a számukra, könnyen meghozták a döntést, hogy a Prologistól rendeljék meg tervezett új disztribúciós központjukat.

Segítségünkkel a kozmetikai óriásvállalat 2006 óta folyamatosan növeli európai lábnyomát: először megduplázta, majd a négyszeresére növelte teljes logisztikai alapterületét, amely így mára meghaladja a 140 000 négyzetmétert. A fejlesztések minden lépésénél jelen voltunk és segítséget nyújtottunk ügyfelünknek ahhoz, hogy megfelelő logisztikai kapukat építsen ki Dél- és Kelet-Európában Vemarsban és Prágában és immár Észak-Európában, Muggensturmban is. A legkorszerűbb technológiák alkalmazásával kialakított új épület teljesen új mércét szab a jövőbeni projektek számára, és kiválóan példázza a Prologis azon törekvését, hogy biztosítsa, hogy ügyfelei egy lépéssel a jövő előtt járjanak.

 

Prologis