„Tudom, hogy az ESG programok iránti hosszú távú elköteleződésünk egy olyan megkülönböztető tényező a piacon, amely elősegíti ügyfeleink magasabb szintű kiszolgálását, vállalatunk üzleti értékének növelését és versenyelőnyünk megtartását” – mondta Hamid R. Moghadam, a Prologis elnök-vezérigazgatója. „A hosszú távot szem előtt tartva olyan stratégiai helyszíneken lévő eszközökből álló portfóliót alakítottunk ki, amely képes kielégíteni ügyfeleink igényeit, és segíti a helyszínhez, energiához és munkaerőhöz kötődő problémáik hatékony kezelését.”

2018: Az elsők éve

2018-ban a fenntarthatóságot illetően a Prologis számos mérföldkőhöz érkezett – a vállalat az Egyesült Államokban az első, globálisan pedig hatodik helyen áll a Corporate Knights által összeállított, és idén januárban, Davosban publikált, a világ 100 legfenntarthatóbb módon működő vállalatát tartalmazó listán, valamint az első logisztikai ingatlanvállalat a világon, amely zöld kötvényt bocsátott ki.

Íme további, 2018-at érintő elsők a Prologis életében, amelyekről a jelentés részletesen is beszámol:

- Az első logisztikai ingatlanfejlesztő, amelynek tudományos eredményeken alapuló célkitűzéseit (SBT) jóváhagyták;

- Elsőként indított el munkaerő-megtartást célzó programot (Community Workforce Initiative - CWI);

- Az első logisztikai ingatlanvállalat, amely elnyerte az International WELL Building Institute (IWBI) WELL tanúsítványát;

- Elsőként nyerte el a Green Lease Leader díj arany fokozatát.
 

ESG: A globális portfólió fontos értéknövelője

A világ vezető logisztikai ingatlanvállalataként a Prologis tudja, hogy ESG programjai nemcsak közösségeinek és környezetének javát szolgálják, hanem értéket teremtenek az ügyfelek, a befektetők és más érdekeltek számára is, ezáltal segítik az üzleti növekedést.

Növekedés
A Prologisnál a márkaérték, az ügyfélhűség és elégedettség, a befektetői bizalom, valamint a munkavállalói és a közösségi kapcsolatok terén elért növekedés a hosszú távú üzleti stratégia kulcsfontosságú eleme.

Produktivitás
Amit jelent: költségmegtakarítás és értékmegőrzés modern, hatékony épülettervezés révén – így jár a Prologis egy lépéssel az ügyféligények előtt.

Rugalmasság
Amit jelent: a pénzügyi-, működési- és reputációs kockázat felelős kezelése, valamint az érdekelt felek közötti bizalom kiépítése.

Tudjon meg többet

A legfrissebb fenntarthatósági jelentés részletesen bemutatja a Prologis folyamatosan bővülő ESG-történetét, az eredmények mérésének módszerét, és példákat is felsorol arra vonatkozóan, hogy a vállalat mit tett - és tesz továbbra is -, hogy jelentős eredményeket érjen el globális portfóliójában.

 

Prologis