A technikai jellemzők között szerepel a temperált raktárterület, különleges egységekkel a friss termények és a fagyasztott élelmiszerek tárolására.

„Annak lehetősége, hogy a parkon belüli bővüléssel megtartsuk az „egy tető alatti működést” fontos szempont volt abban a döntésükben, hogy a Prologis Park Prague-Jirny legyen a csehországi központunk.” mondta Ondrej Zika, a Globus logisztikai igazgatója. „Bízunk benne, hogy a Prologis megfelel majd specifikus elvárásainknak, és olyan modern épületet ad át, amely tökéletes összhangban működik együtt a már meglévő területünkkel”

„A Globus területbővülése és az azonos parkon belüli, újabb igényre szabott épület megrendelése remekül tükrözi ügyfélközpontú gondolkodásmódunkat és feladatmegoldó képességünket” mondta Martin Polák szenior alelnök, a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője. „Örömünkre szolgál, hogy a Globus úgy döntött nálunk szilárdítják meg pozíciójukat, és a jövőben is örömmel támogatjuk csehországi és régiós működésüket!”

A Prologis Park Prague-Jirny több mint 211 000 négyzetméter modern disztribúciós területet, továbbá két, összesen 44 000 négyzetméteres igényre szabott, jelenleg fejlesztés alatt álló épületet foglal magában. A park 8 kilométerre található Prága határától keletre, a hazai és nemzetközi úthálózathoz a D11-es autópályán keresztül csatlakozik, amely hatékony elosztást tesz lehetővé a helyi piacokon és a környező országokban egyaránt.

A régió öt országában aktív, 4,2 millió négyzetméteres portfólióval rendelkező Prologis vezető disztribúciós létesítményszolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2015. március 31-i adatok szerint).

Prologis