A kaland Alaszka távoli nyugati vidékén, Nome városában veszi kezdetét, és a tervek szerint 45-50 nappal később ér célba a Davis-szoros keleti partján fekvő grönlandi Nuukban. A szóló kihívás olyan rekordot készül felállítani, melyet a Vitorlázási Rekordok Világtanácsa, a vitorlázási rekordokat hitelesítő hivatalos szervezet is elismer.


Az Északnyugati Átjáró, melyet ez idáig csak motorral felszerelt hajók használtak, az év során csupán néhány héten át hajózható. Ezért fordult Yvan Bourgnon a GEFCO-hoz logisztikai támogatásért, mely lehetővé tette, hogy katamaránja rendkívül szoros határidőn belül eljusson a belgiumi Antwerpen kikötőjéből Nome-ba, s így ott időben felszedhesse a horgonyt, és kihasználhassa a jég olvadását. A darabokra bontott, 6,30 méter hosszú katamarán teherhajóval érkezett a Washington állambeli Seattle-be (USA), majd onnan gyorshajóval az alaszkai Anchorage-be. Végül egy Hercules C-130 teherszállító repülőgép juttatta el Nome-ba június 26-án. A művelet egészét a GEFCO multimodális szállítmányozásra specializálódott részlege bonyolította le.


Yvan Bourgnon július elején vág majd neki az útnak kajüt nélküli vitorlásán, egyedül hajózva az úszó jégtáblák mentén, jegesmedvék és más tengeri emlősök közvetlen közelében.


A GEFCO büszke arra, hogy szakértelme lehetővé tette Yvan Bourgnon számára, hogy nekivágjon eme egyedülálló kalandnak, mely jól tükrözi a Csoport egyes értékeit, például az egyéni kihívás fontosságát, a minőségi szervező munkát, a rugalmasságot és az ügyfelei részére végzett kockázatkezelést.


A kihívás weboldala, valós idejű térképekkel itt található: http://ledefibimedia.com/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ybourgnon/

 

GEFCO