A világ egyik legnagyobb logisztikai ingatlanfejlesztő cége, a Prologis ezért hozta létre az úgynevezett Essentials platformot, ami olyan teljeskörű fenntarthatósági megoldásokat nyújt a vállalatok számára, amellyel könnyebben tudják elérni az előírt ESG célokat, akár a teljes ellátási láncon az érintett vállalatok.
A fenntartható anyagmozgatási és állványozási megoldásokat, az épületek teljes területén elérhető LED-világítást vagy a raktári robotikát kínáló Essential platform célja az épületek működésének optimalizálása a munkafolyamatok minden fokán.

A legfrissebb ESG-jelentés kitér arra is, hogy a Prologis napenergia-termelése meghaladta a 400 megawattot, miközben a teljes portfólió 71 százalékában LED-es világítást telepítettek.
 
„A 2022-2023-as ESG-jelentésünk jól mutatja a Netto Zéró 2040-es célunk felé való törekvéseinket. A Prologis változatlanul fenntartja, hogy minden, amit teszünk, az az ügyfeleink javát szolgálja. Ez arra ösztönöz minket, hogy proaktívak és innovatívak legyünk - és ezt az éves ESG-mutatóink is tanúsítják. Büszke vagyok arra, hogy a Prologis Europe vezető szerepet tölt be a globális ellátási lánc iparágában, lehetővé téve ügyfeleink számára, hogy megvalósítsák saját fenntarthatósági céljaikat és gyarapítsák üzleti tevékenységüket” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis Europe elnöke.

A Prologis nem csak a partnerei, de a munkavállalói irányában is fontosnak tartja az ESG irányelvek követését. Ennek egyik fontos eredménye, hogy a globális munkaerő 49%-a nő, míg a vezető pozíciók 44%-át töltik be nők.

 

Prologis